Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cyklisté budou mít v Českých Budějovicích další úsek cyklostezky

Od poloviny prosince budou moct lidé využívat trasu E cyklostezky a lávky přes Mlýnskou stoku v Alešově ulici v Českých Budějovicích. Stavět se začala letos v srpnu. byla zahájena letos v srpnu a přijde na více než šest milionů korun.

V rámci prací došlo k rekonstrukci a rozšíření stávající cyklostezky v parku u řeky Malše. V křižovatce ulic Dukelská a Alešova jsou nově vysazené chodníkové plochy pro převedení chodců a cyklistů. Stejné jsou i v křižovatce ulic Alešova a Vrchlického nábřeží, kde zajišťují plynulé převedení přes cyklolávku se smíšeným provozem do Alešovy ulice.

„Poslední předsazená plocha je v křižovatce ulic Novohradská  a Alešova. Tímto přechodem s cyklopřejezdem došlo k propojení stezek až do Průmyslové ulice. Součástí úprav bylo posunutí zastávky městské hromadné dopravy v Novohradské ulici, odstranění přístřešku a osazení nového," upřesnil náměstek českobudějovického primátora Petr Holický.

Křížení s ulicí Alešova je řešeno vysazenými křižovatkovými plochami. „Nová lávka pro pěší a cyklisty přes Mlýnskou stoku má ocelobetonovou konstrukci,“ podotkl k investici přesahující šest milionů korun náměstek.

Autoři | Foto c-budejovice.cz

Štítky cyklostezka, lávka, investice, Mlýnská stoka, České Budějovice, cyklista, Malše, Mlýnská stoka (České Budějovice)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklisté budou mít v Českých Budějovicích další úsek cyklostezky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.