Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

První adventní neděli opět #vyletirybka, aby podpořila handicapovanou Barunku

Projekt #vyletirybka, který podporuje Barču Sedláčkovou z Českých Budějovic, pokračuje i v letošním roce. Patnáctileté dívce, která se i přes vážnou neuropatii věnuje malování, a to originální metodou – ústy, opět pomáhá stejný tým jako v minulosti. Jedná se o partu kolem českobudějovické folkové skupiny The Greens.

„Je úžasné, co všechno se už povedlo! Kolik sympatizantů a podporovatelů Baruška má. Její onemocnění je ale celoživotním bojem, proto je třeba se pořád snažit. V neděli 3. prosince tak opět #vyletirybka a jsem sám zvědav, jak moc zaplaví sociální sítě,“ usmívá se Jan Novotný z The Greens.

Systém funguje tak, že kdokoliv může namalovat rybku, kterou umístí například na Facebook či Instagram, označí ji hashtagem #vyletirybka a následně nominuje další tři osoby, jež se pustí do stejné činnosti. Cíl je jednoduchý – co největší zviditelnění, díky němuž se může podařit získat dárce, kteří Barču podpoří finančně na účtu 213091030/ 0600. Peníze budou použity na nákladné léčebné výlohy a různé pomůcky, které dívce zlehčí život.

The Greens v neděli zároveň spouští projekt na HitHitu. Sbírka bude zaměřena na jejich novou desku, na které se budou nacházet i již dříve zveřejněné a úspěšné písničky pro Barču. „Cílová částka je 90 tisíc korun. Z prodaných cédéček potom půjde 25 procent na podporu Barči,“ dodává Jan Novotný.

Projekt #vyletirybka podporují osobnosti jako Miro Žbirka, Arny Petráček či Jitka Charvátová. Zapojily se i různé firmy. „Na závěr bych vzkázal: Namaluj #vyletirybka a podpoř Barunku nějakou kačkou. Jakákoliv suma jí totiž pomůže. Udělejme této bojovnici, která má náš nejhlubší respekt, krásné Vánoce,“ vybízí Jan Novotný.

Více informací na www.vyletirybka.cz a www.pusopis.cz.

Štítky Barunka Sedláčková, #vyletirybka, pomoc, advent, projekt, Jan Novotný, České Budějovice, Facebook, Instagram, Miroslav Žbirka, Jitka Charvátová, HitHit, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První adventní neděli opět #vyletirybka, aby podpořila handicapovanou Barunku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.