Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Strakonice chtějí od ledna městskou hromadnou dopravu pro všechny zdarma

Město Strakonice plánuje, že od 1. ledna bude jízda městskou hromadnou dopravu pro všechny obyvatele zdarma. Návrh je součástí rozpočtu na příští rok, dotace městské dopravy by tak stoupla z pěti na osm milionů korun. Dosud jezdili zdarma senioři nad 65 let a mládež do 18 let.

Městská hromadná doprava (MHD) ve Strakonicích má pět linek. Jízdné zdarma bude v prvním pásmu, jež pokrývá většinu území města, druhé pásmo je v oblasti Střela - Katovice.

„Je to návrh, musí být schválen rozpočet, v němž to je. Přistoupilo se k tomu, že městská hromadná doprava bude pro všechny občany města zadarmo. Většina lidí dnes, a existuje na to studie, jezdí tak, že je jeden člověk v autě. Snažíme se a doufáme, že se automobilová doprava do zaměstnání aspoň trošičku přesune do této polohy,“ řekl místostarosta.

Město nemá data, kolik lidí MHD využívá. Nyní pro radnici studenti počítali, kolik obyvatel těmito spoji cestuje. „Já si nemyslím, že městskou dopravou jezdí až tolik občanů. Většinou to právě využívají školáci a důchodci. Chceme udělat vstřícný krok vůči občanům, kteří jsou věkově mezi,“ řekl Štrébl.

Strakonice, jež mají 23 tisíc obyvatel, plánují na příští rok vyrovnaný rozpočet ve výši 503,6 milionu korun. Musí ho ještě schválit zastupitelé.

Foto pixabay.cz | Zdroj ČTK

Štítky Strakonice, MHD, jízdné, městská hromadná doprava, rozpočet, Katovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

To je úplně jinej svět, tam se myslí na lidi.

Sobota, 2. prosince 2017, 10:10Odpovědět

Strakonice chtějí od ledna městskou hromadnou dopravu pro všechny zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.