Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budoucí truhláři se utkali ve výrobě židliček. Ty poputují dětem do školek a dětských domovů

Dvanáct škol z celé republiky. Přes dvacet soutěžících. To byl devátý ročník soutěže Truhlář roku. Vyráběly se dětské židličky a úspěch slavili v lišovském středním odborném učilišti.

Soutěž se konala na budějckém výstavišti v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo. Probíhala ve dvou oborových kategoriích. V kategorii H, která představuje obor Truhlář, reprezentují svou školu dva žáci. Ti pracují samostatně, a po součtu všech bodů jsou hodnoceni jako družstvo. V kategorii E, Truhlářská výroba, tvoří družstvo dva žáci pracující společně na jednom soutěžním výrobku. Kromě toho byl také součástí soutěže písemný odborný test.
Tématem letošního ročníku byla dětská židlička. A aby vyrobené předměty nepřišly nazmar, věnoval je pořadatel Výstaviště České Budějovice do některých mateřských škol a dětských domovů. I díky tomu, že si všechny zúčastněné školy na soutěž přivážejí vlastní, propozicemi určený materiál, podílejí se na těchto darech všichni.

Lišovští žáci si odnesli nejvyšší ocenění v druhé kategorii. Druhé místo brala Střední škola nábytkářská a obchodní Bystřice pod Hostýnem, třetí se umístili žáci ze Střední školy řemeslné a Základní školy Soběslav.

Kategorii truhlářů ovládli žáci Střední školy nábytkářské a obchodní z Bystřice pod Hostýnem. Na druhém místě skončila Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Písek. Třetí místo patřilo soutěžícím ze Střední odborné školy zdravotnické a Středního odborného učiliště v Českém Krumlově.

Štítky výstava, Střední odborné učiliště Lišov, soutěž, truhlář, střední škola, Bystřice pod Hostýnem, Střední odborné učiliště, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budoucí truhláři se utkali ve výrobě židliček. Ty poputují dětem do školek a dětských domovů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.