Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nové parkovací automaty už zaujímají své pozice

Na mnohých místech Českých Budějovic, kde běží zkušební provoz nového parkovacího systému, který přinesl rozšíření placených parkovacích zón, si lidé nemohli vše naplno otestovat. Chyběly tam totiž například parkovací automaty. To se pomalu, ale jistě stává minulostí. Automaty se v nejbližších dnech kompletně dovybaví například Pražské předměstí.

„Do konce týdne nám firma dodá už všechny automaty například pro Pražské předměstí. Tam by měly po prvním prosincovém víkendu normálně fungovat," uvedl náměstek českobudějovického primátora František Konečný a dodal, že s tím budou souviset i přibývající namátkové kontroly městských strážníků. „Městská policie bude už v prosinci provádět namátkové kontroly dodržování pravidel parkování," dodal Konečný.

Placené parkování se od středy 1. listopadu v Českých Budějovicích rozšířilo až k Nádražní ulici. Kromě centra města a Lannovy třídy jsou tak zpoplatněné parkovací zóny také v Pražském předměstí mezi Nádražní ulicí, Rudolfovskou a Pražskou třídou. Zatím je vše ve zkušebním provozu, protože ne všechno je doladěné. Na ostro by se mělo jet od 1. ledna.

Ovšem parkovací revoluce zatím přináší jen mnohem více otazníků, které převažují nad smyslem novinky. A tím by mělo být ulehčení situace s parkováním motorizovaným obyvatelům města. „Pokud někomu něco není jasné, má nějaký problém, ať přijde na veřejné setkání, které se uskuteční ve středu 29. listopadu od 18:00 hodin ve školní jídelně Základní školy J. Š. Baara v ulici Jírovcova 9/a," zve na akci náměstek. 

ČTĚTE TAKÉ: Na otázky ohledně parkování v Budějcích odpoví město při veřejné setkání

Štítky automat, parkování, systém, platba, České Budějovice, František Konečný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové parkovací automaty už zaujímají své pozice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.