Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z náplavky u Dlouhého mostu v Českých Budějovicích bude parkoviště

Nové parkoviště pro dvaasedmdesát aut vznikne poblíž centra Českých Budějovic. Město se dohodlo s Povodím Vltavy na pronájmu místa na náplavce u Dlouhého mostu. Parkoviště u řeky by mělo začít fungovat od začátku nového roku a sloužit by mělo především lidem dojíždějícím do centra za prací.

Velká asfaltová plocha dříve sloužila jako cvičný prostor pro autoškoly, dosud fungovala jako parkoviště jen provizorně například při konání Země živitelky na nedalekém výstavišti, a nebo posloužila jako dějiště pro rozmanité kulturní či sportovní akce. Od začátku nového roku by lokalita měla nabídnou parkování lidem dojíždějícím do centra za prací. Ti se tak se svými auty přesunou na náplavku k řece a uvolní místa v ulicích.

„Místo postačí jen částečně upravit a vybudovat závoru pro vjezd," řekl náměstek českobudějovického primátora František Konečný.

Vjezd na náplavku u Dlouhého mostu bude možný pouze na čipovou kartu. Parkoviště bude otevřené jen v pracovních dnech v době od 5 do 20 hodin. V noci tam auta nesmí stát. A podmínkou je, že v případě hrozící povodně musí všechna vozidla z náplavky do čtyř hodin odjet. O splnění tohoto podmínečného speciálního režimu by se měli postarat zaměstnavatelé, jejichž lidé budou parkoviště využívat.

„Sídlí tam například stavební škola nebo úřad práce a s těmito organizacemi budeme mít smlouvu. Podle ní firmy zajistí u svých zaměstnanců čísla automobilů a v případě nutnosti vyklizení je budou kontaktovat,“ vysvětlil František Konečný. 

Magistrát bude platit Povodí Vltavy ročně za pronájem plochy 28 600 korun bez DPH. Podle Františka Konečného zbývá už jen doladit smlouvy s Povodím Vltavy a se zaměstnavateli v okolí zmiňované lokality. 

Štítky parkoviště, náplavka, auto, závora, Dlouhý most, České Budějovice, Povodí Vltavy (státní podnik), František Konečný, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

Ano pane Manhal, je to tak jak uvádíte. Bylo by to i ideální záchytné parkoviště s dostupností pěšky do středu města a nejen pro cizince, ale i budějčáky z okrajových míst města. Jenže to by se muselo myslet na lidi, ne na úředníky.

Pátek, 1. prosince 2017, 12:32Odpovědět

Josef Manhal

Jinak receno - urednici budou moci parkovat v centru zdarma za penize vsech obyvatel CB, kteri si naopak musi platit parkovaci karty. ANO - bude hur.

Čtvrtek, 30. listopadu 2017, 12:05Odpovědět

Z náplavky u Dlouhého mostu v Českých Budějovicích bude parkoviště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.