Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jak se studuje na VŠTE poznáte už v pondělí

Ideální možnost pro maturanty, kteří přemýšlejí o vysokoškolském studiu technických a ekonomických oborů, poznat prostředí Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích (VŠTE) nabídne pondělí 27. listopadu, kdy se zde koná Den otevřených dveří.

Jeho základem jsou tři přednáškové bloky v 9, v 11 a ve 13 hodin. Právě na nich se středoškoláci dozvědí základní údaje o škole a možnostech studia, které nabízí.

„Vysvětlíme jim také, jak třeba založit přihlášku ke studiu a zodpovíme dotazy. Následovat bude komentovaná prohlídka centrálních laboratoří, do níž se zapojí vyučující z kateder, které jednotlivé přístroje využívají. K vidění bude i bugina zkonstruovaná našimi studenty, technologie 3D tisku nebo ukázka virtuální reality,“ říká Miroslav Vovesný z oddělení marketingu VŠTE. Následovat bude prohlídka dalších částí kampusu, na níž se podílejí sami posluchači, působící ve Studentské unii.

Na VŠTE, která patří do sítě veřejných vysokých škol a studuje se na ní tedy zdarma, už několik let převažují studenti technických oborů jako je strojírenství, doprava, logistika a stavitelství nad těmi z oborů ekonomických, na nichž škola v roce 2006 vznikla. Dnes na ní studuje 4400 posluchačů ve dvou magisterských a šesti bakalářských oborech s řadou specializací, například zaměřených na cestovní ruch nebo čínské trhy.

První kolo přijímacího řízení pro akademický rok 2018/19 trvá od listopadu do 30. dubna 2018 a lze v něm podávat přihlášky na všechny Bc. a Ing. obory.

Tisková zpráva | Foto Facebook VŠTE České Budějovice

Štítky VŠTE, školství, DOD, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, studium, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak se studuje na VŠTE poznáte už v pondělí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.