Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Taxikáři budou muset skládat zkoušku. Písemný test prověří i jejich znalost budějckého místopisu

České Budějovice budou mít novou obecně závaznou vyhlášku, která stanoví podmínky pro provozování taxislužby. Schválila ji rada města. Zájemci o taxikaření budou muset skládat zkoušku.

Uchazeči o provozování taxislužby v Českých Budějovicích budou od 1. ledna 2018 kromě splnění ostatních podmínek skládat i zkoušku.Ta bude mít písemnou formu a bude obsahovat několik okruhů, uchazeči budou muset například prokázat znalost místopisu nebo předpisů na ochranu spotřebitele.

„Chceme tím pomoci zvýšit kvalitu taxislužby a zároveň ochránit spotřebitele," vysvětlil českobudějovický primátor Jiří Svoboda. Podle něj je v pravomoci města tímto způsobem stanovit takové podmínky, a to na základě rozhodnutí ministerstva vnitra. „V tomto směru nejsme prvním městem, v řadě dalších už podobná vyhláška funguje," podotkl primátor.  

Zkoušky se budou nejdříve týkat nových uchazečů o provozování taxislužby, postupně ale dojde i na stávající taxikáře, ty kteří tuto profesi provozovali už před vydáním nové městské vyhlášky. Zkoušky se budou pravidelně obnovovat.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky taxislužba, zájemce, zkouška, místopis, České Budějovice, Jiří Svoboda, Ministerstvo vnitra České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Taxikáři budou muset skládat zkoušku. Písemný test prověří i jejich znalost budějckého místopisu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.