Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Následující čtyři týdny budou teplotně mírně nadprůměrné

Následující čtyři týdny budou teplotně mírně nadprůměrné, ochladit by se mělo v polovině prosince. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu. Srážkově by se toto období nemělo lišit od minulých let, kdy byl průměrný úhrn 41 milimetrů.

„Průměrné týdenní maximální teploty vzduchu se budou pohybovat kolem šesti stupňů Celsia, v posledním týdnu předpovědi, od 11. prosince, kolem nebo slabě nad nulou," uvedli meteorologové. Teplotně nadprůměrné by měly být týdny od 27. listopadu a 4. prosince.

Od nedělního poledne, 19. listopadu, do pondělního večera, 20. listopadu, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před sněhovými jazyky. Mohou se tvořit v horských oblastech, i na Šumavě, ojediněle hrozí i závěje. Na horách napadne do pondělního večera většinou deset až 25 centimetrů nového sněhu, na návětří hor i 40 centimetrů. Vítr dosáhne v nárazech rychlosti až 70 kilometrů za hodinu, zeslábne v pondělí večer.

Dlouhodobá průměrná teplota v České republice v období od 20. listopadu do 17. prosince je 0,8 stupně Celsia. Nejchladněji bylo v roce 1998, kdy se průměr dostal na minus tři stupně Celsia. Naopak v roce 2006 průměrná teplota vyšplhala na 5,6 stupně.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky předpověď, počasí, meteorolog, teplota, sníh, Český hydrometeorologický ústav, stupeň Celsia, Šumava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Následující čtyři týdny budou teplotně mírně nadprůměrné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.