Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Páťáci z Křemže se rozhodli pomoct nemocnému Sebastianovi. Chtěji mu splnit sen

Žáci pátého ročníku Základní a Mateřské školy Křemže se rozhodli pomoct třináctiletému Sebastianovi splnit velký sen. Mladému chlapci lékaři před třemi lety našli dva nádory v hlavě. I tak ale neztrácí chuť do života. Jeho velikou vášní je hledání kovových předmětů mincí a nábojnic. Proto by si přál detektor kovů. Na splnění jeho přání se rozhodli podílet právě školáci z Křemže.

Po celý listopad vyrábějí děti každé úterý od 13:00 hodin adventní předměty a drobnosti, jejichž prodejem chtějí finančně přispět na splnění Sebastianova snu. 

První prosincový den od 15:00 do 18:00 hodin budou potom předměty k zakoupení na Adventním trhu v Křemži. O pět dní později, v rámci Adventního koncertu Ondřeje Kováře, bude výtěžek předán Nadačnímu fondu Pink Bubble, který Sebastianovi pomáhá.

Žáci sami kontaktovali nadační fond, zajistili si výběr aktivit, následnou realizaci, propagaci, nasmlouvání produkce, financování a další. Učí se novým netradičním technikám jako je zpracování skla technikou tiffany a drátkování. Zároveň si ne zcela obvyklým způsobem osvojují požadované klíčové kompetence dané RVP a přitom pomáhají tam, kde je to třeba,“ popisuje iniciativu žáků jejich třídní učitel Aleš Bartoň.

Štítky dobrý skutek, školáci, Pink Bubble, Základní a Mateřská škola Křemže, Křemže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Páťáci z Křemže se rozhodli pomoct nemocnému Sebastianovi. Chtěji mu splnit sen  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.