Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lyžařské areály na jihu Čech spustily umělé zasněžování

Některé jihočeské lyžařské areály zahájily umělé zasněžování sjezdovek. Provozovatelé počítají s tím, že by sezonu mohli zahájit koncem listopadu nebo začátkem prosince. Záleží však na tom, jaké bude v následujících dnech počasí. Momentálně ve vyšších polohách v noci mrzne a přes den se teploty drží kolem nuly.

Zasněžování jsme zahájili v noci z neděle na pondělí. Zatím nám počasí přeje, ale v následujících dnech se má trochu oteplit. Uvidíme, jaká situace bude, ale pokud vše půjde ideálně, odhaduju, že bychom mohli zahájit provoz za dva týdny,“ řekl Petr Vondraš ze Skiareálu Zadov.

Umělý sníh začali vyrábět také v Lipně nad Vltavou. „Zatím zasněžujeme především v noci, kdy tady mrzne. Stále platí, že bychom chtěli provoz zahájit v úvodu prosince, což bychom považovali za úspěch,“ přiblížil mluvčí Skiareálu Lipno Vojen Smíšek. Provozovatelé od úterý zasněžují rovněž ve středisku na šumavské Kvildě. Podle jejich informací by tam provoz mohl začít v horizontu několika následujících dní. Loni lyžařská střediska v Jihočeském kraji otevírala sezonu na většině místech začátkem prosince a prakticky bez přestávky udržela provoz až do konce března.

Foto pixabay.cz | Zdroj ČTK

Štítky sníh, hory, lyžařský areál, lyžařské středisko, Česko, sněžné dělo, Lipno nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály na jihu Čech spustily umělé zasněžování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.