Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Základní škola Oskara Nedbala má nejmodernější tělocvičnu v Českých Budějovicích

Nová přístavba tělocvičny Základní školy Oskara Nedbala v Českých Budějovicích za téměř devětatřicet milionů korun začala fungovat v pondělí 13. listopadu. Sloužit bude hlavně školákům, ale nejen jim. Víceúčelová hala, která je nejmodernější českobudějovickou školní tělocvičnou, je k dispozici i veřejnosti, která si ji může pronajímat.

„Tělocvična bude prioritně využívána pro potřeby výuky žáků, ale může sloužit i jako společenský nebo taneční sál a bude pronajímána i jiným subjektům, třeba sportovním klubům a spolkům. Škola spolupracuje s volejbalisty Jihostroje, s fotbalisty SK Čtyři Dvory či s moderní gymnastikou,“ říká náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

Tělocvična, která se budovala od října loňského roku, o vnitřních rozměrech 32,21 krát 27,6 metru se světlou výškou devět metrů a výškou hřebene střechy 12,22 metru nabízí široké využití pro různé druhy sportů, například volejbal, minivolejbal, basketbal i tenis. Lze udělat i jiné úpravy a změnit tento prostor třeba na divadelní sál.

„Pro rozdělení hrací gumové plochy je možné na stropní konstrukci instalovat předělovací síť. Lze udělat i jiné úpravy a změnit tento prostor třeba na divadelní sál. Jako hlediště slouží dvě teleskopické tribuny se sezením na lavicích celkově pro 196 diváků. Vstupem z ulice Evžena Rošického se ocitneme ve foyeru shora prosvětleném dvěma podélnými stropním světlíky, kde je možné posedět a zároveň slouží jako vstup do šaten s vlastním hygienickým zázemím a též jako přístup k toaletám. Z foyeru se dále vstupuje do posilovny, technických místností, skladu, tělocvičny a do prostoru stávající základní školy,“ popisuje novou nejmodernější školní tělocvičnu v Českých Budějovicích náměstek českobudějovického primátora Petr Holický.

Základní školu Oskara Nedbala v Českých Budějovicích naní navštěvuje 840 žáků. Patří k největším školám v krajském městě. Specializuje se na výchovu volejbalových hráčů. „Lze také říci, že tento projekt byl jakousi zkouškou na projekt všesportovní haly," podotýká primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda. Víceúčelovou halu chce město vybudovat v parku Stromovka.

Otevření nové tělocvičny ZŠ Oskara Nedbala

Středa, 15. listopadu 2017, 01:22

Otevření nové tělocvičny ZŠ Oskara Nedbala
Otevření nové tělocvičny ZŠ Oskara Nedbala

Štítky tělocvična, škola, sport, České Budějovice, základní škola, Oskar Nedbal, primátor, Jihostroj, Petr Podhola, Evžen Rošický, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Základní škola Oskara Nedbala má nejmodernější tělocvičnu v Českých Budějovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.