Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

České Budějovice plánují další opravu krytého bazénu

České Budějovice plánují další opravu krytého plaveckého areálu, který po rekonstrukci 1. listopadu otevřely. Důvodem jsou nedostatky na nově položené dlažbě. Další oprava ploch kolem bazénu se uskuteční příští rok v létě.

Krytý plavecký areál byl kvůli rekonstrukci za 11 milionů korun uzavřený přes léto do podzimu pět měsíců. „Bohužel jsou tam místa, která nejsou opravena podle našich představ,“ uvedl ředitel Sportovního zařízení města České Budějovice Tomáš Novák. Pochůzková dlažba je na některých místech zvlněná, a proto se v ní drží voda.

Jinde jsou zase narušené spáry mezi obklady. Novák uvedl, že firma, která zakázku získala, nedostatky nyní odstraňovat nebude. „Termín oprav je naplánován na léto příštího roku,“ uvedl. Dodal, že dodavatel prací zaplatí pokutu 170 tisíc korun. „Také mu zadržíme přibližně 300 tisíc korun do doby, než provede opravy,“ řekl Novák. Pětiměsíční rekonstrukce, kvůli níž byl krytý bazén od konce května uzavřený, zahrnovala i stavbu velkokapacitní vířivky.

Wellness zařízení pro tři desítky lidí však stále není dokončené a práce na něm pokračují za plného provozu bazénu. „Přes všechny komplikace, které její výstavbu provázejí, věřím, že na Mikuláše v ní už budou lidé relaxovat,“ uvedl Novák. Na pět měsíců byl českobudějovický plavecký areál rovněž zavřený loni. Tehdy řemeslníci od června do konce října izolovali vanu bazénu a zároveň ji obkládali.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky bazén, České Budějovice, plovárna, oprava, Tomáš Novák, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice plánují další opravu krytého bazénu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.