Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Plán zimní údržby pamatuje i na nové komunikace

Budějcká radnice upravila Operační plán zimní údržby, aby mohla rozšířit zimní "ošetřování" komunikací i na nové části a chodníky. Pro občany bude zdarma posypový materiál.

Nově je v Operačním plánu přidán celý sektor historického centra zahrnující především dlážděné chodníky, lávky a mosty, které jsou udržované převážně ručně. V plánu jsou dále zařazeny i nové úseky chodníků a komunikací. Jedná se zejména o investiční výstavbu nebo komunikace aktuálně převedené do majetku města, například na Zavadilce, Lužní ulice či cyklostezka na Včelnou, dále komunikace s točnou a zastávkami MHD – výstavba v rámci ZTV Rožnov U Školy. Přestože tato výstavba není zatím převedena do majetku města, je vzhledem k lince MHD zařazena do prvního pořadí údržby. Plán zohledňuje i existenci linky MHD ze záchytného parkoviště Jírovcova vedoucí na náměstí Přemysla Otakara II. a zpět, včetně zastávek MHD,“ říká náměstek primátora Petr Podhola s tím, že po zkušenostech z předešlých zimních období bude posílena ruční údržba, zejména pokud jde o přechody pro chodce, zastávky MHD a úzké chodníky nedostupné technice.

Nově se zavádí tzv. operativní pořadí pro vybrané široké chodníky a chodníky v historickém centru, které lze ošetřit strojně. „Stejně jako v předchozích letech, bude občanům k dispozici zdarma posypový materiál. Na jeden dům půjde 40 kg písku, pokud se jedná o bytový dům s více vchody, poskytuje se 40 kg na každý vchod,“ dodal dále náměstek Podhola.

Tisková zpráva

Štítky údržba, silnice, sníh, zima, chodníky, posyp, písek, sůl, chodník, městská hromadná doprava, stavba, Petr Podhola, Včelná, Zavadilka, Rožnov, Náměstí Přemysla Otakara II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plán zimní údržby pamatuje i na nové komunikace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.