Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Slavnostní otevření nového IGY přilákalo stovky Budějčáků. Kompletně dokončeno bude až příští rok

Zhruba pět stovek Budějčáků přilákalo páteční otevření nové části obchodního centra IGY. Otevřeno je od dnešního dne 103 obchodů ze 130. Dokončovací práce budou probíhat ještě následující měsíce. Kompletně hotovo by mělo být v únoru příštího roku. Podle investora nemají práce nijak narušit nakupování.

Centrum se otevřelo veřejnosti v listopadu pro předvánoční nákupy, dodělávají se ale ještě některé obchody a fasáda. „Fasáda je složitý mechanismus, úplně stejná jako na slavné aréně Bayernu Mnichov, má v sobě různé programy jako světelné show, a to představíme v plné kráse až v únoru,“ řekl mluvčí CPI PG Jan Burian.

Zákazníci si tak na kompletní dokončení ještě nějakou dobu počkají. Nedodělky, jako například nezapojená kabeláž u stropů nebo nefungující infotabule, už první den otevření kritizovali někteří návštěvníci. „Včera jsem tam byla na dopravním podniku a silně pochybuju o nějaké vánoční výzdobě. Pokud teda někomu budou stačit kabely ze stropu a podobný nedodělávky,“ píše na facebookové události Martina Reichertová. 

Nové IGY na Pražské třídě se dnes otevřelo po rok a půl dlouhé rekonstrukci, díky které vzniklo 300 nových pracovních míst. Obchodní plochy jsou o víc než 8000 metrů čtverečních větší, centrum má nyní přes 29 tisíc metrů čtverečních prodejních ploch a 700 parkovacích míst. Necelých třicet prodejních jednotek ale stále zůstává volných. Například na „lávce“ mezi starou a novou částí zůstává většina jednotek nevyužita. V této části je otevřený například obchod Hangar. „Další obchody v této části by měly přibýt brzy,“ říká majitelka obchodu Dominika Šimková a dodává: „IGY je teď největší obchodní a zábavní centrum v jižních Čechách, proto jsme rádi, že můžeme být součástí.“ 

Podle Buriana je několik obchodů zavřeno také z toho důvodu, že si někteří nájemci vyprojektovali obchody detailněji. „Pracuje se uvnitř jednotek, zepředu je deska, na které je marketingový polep, a za zdí bude dělat dělník, zákazník nic nepozná. Podobně jako teď v obchodním centru na pražském Chodově, kde je taky dost zavíkovaných jednotek, ale když procházíte, nic nepoznáte,“ řekl mluvčí. Součástí nákupního centra je zároveň multikino s devíti sály. 

Otevření nové části obchodního centra IGY přilákalo zhruba 500 lidí, kteří prostory navštívili hned v 11:00. Na pátek i sobotu je připraven doprovodný program s módními přehlídkami a dalšími vystoupeními. Slavnostního otevření se účastní také hvězdy showbyznysu Leoš Mareš, skupina Slza, Jitka Nováčková a Nikol Švantnerová.

Slavnostní otevření zaměstnalo také městské strážníky, kteří krátce po otevření nové části nákupního centra v prostorách IGY celostátně hledaného mladíka. „Šlo o sedmnáctiletého mladíka. Tak trochu notorický útěkář, ostatně o útěk se pokusil i dneska,“ popsal tiskový mluvčí David Štýfal.

Autoři | Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky Igy, otevíračka, rekonstrukce, obchod, obchodní centrum, FC Bayern München, CPI Property Group, Leoš Mareš, Jitka Nováčková, Nikol Švantnerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnostní otevření nového IGY přilákalo stovky Budějčáků. Kompletně dokončeno bude až příští rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.