Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Energetici na jihu Čech odstraňují poruchy dodávek elektřiny

Energetici pokračují v odstraňování poruch dodávek elektřiny, které v Jihočeském kraji způsobil v neděli 29. října extrémně silný vítr. Kvůli tomu zůstává bez proudu stále přibližně 16 tisíc domácností.

Energetici dnes zahájili práce po šesté hodině ráno, ale není jisté, zda se během dne podaří všechny poruchy zlikvidovat,“ řekl mluvčí distribuční společnosti E.ON Vladimír Vácha. „I nadále budeme zjišťovat množství vzniklých škod,“ uvedl.

Dodal, že se energetici pokusí dostat i do hůře dostupných míst, kde je odstraňování poruch náročnější. Silný vítr zasáhl celou republiku v neděli ráno a řádil po celý den. V Jihočeském kraji lámal stromy, které popadaly na vozovky a na řadě míst způsobily jejich uzavření. Jihočeští hasiči během neděle likvidovali více než šest stovek událostí spojených se silným větrem.

V terénu pracovali do přibližně 19:00 hodin. „Noc na dnešek už byla klidná. Nyní budeme pokračovat v odstraňování popadaných stromů z míst, kam jsme se v neděli nedostali,“ řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Některé stromy kvůli vichřici zůstávají ležet na železnicích a dál omezují dopravu. Vlaky tak nejezdí mezi Českými Budějovicemi a Českými Velenicemi, Číčenicemi a Novým Údolím, Rybníkem a Lipnem nad Vltavou nebo v úseku Strakonice - Volary.

Foto Zdeněk Kubovský | Zdroj ČTK

Štítky počasí, vítr, orkán, hasiči, kalamita, vichřice, Česko, Jihočeský kraj, strom, E.ON, elektřina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energetici na jihu Čech odstraňují poruchy dodávek elektřiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.