Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VŠTE se zapojí do projektu Živé Milevsko – Smart Region

Témata spojená s dopravou a veřejným prostorem, marketingem nebo Podnikatelským parkem Milevsko. To vše bude řešit českobudějovická Vysoká škola technická a ekonomická v rámci nového projektu Živé Milevsko – Smart Region.

Jde o pozoruhodný regionální projekt, který nás zaujal jasnou vizí. Na jedné straně je cílem uvést do života schválenou strategii rozvoje města, na té druhé pak jeho zapojení do programu chytrých měst, tedy Smart City. To dává prostor velmi podnětné spolupráci, na níž se budou podílet akademičtí pracovníci i studenti,“ říká Marek Vochozka, rektor VŠTE. 

Podle prorektora Vojtěcha Stehela půjde především o odbornou pomoc při tvorbě dopravního modelu Milevska a okolí, využití moderních technologií v dopravě nebo přípravu územních studií veřejného prostoru. „To jsou oblasti, kterým se akademici na Katedře dopravy nebo Katedře stavebnictví dlouhodobě úspěšně věnují,“ uvedl. 

Projekt Živé Milevsko – Smart Region se zaměřuje rovněž na vytvoření prostoru a podmínek pro rozvoj malého a středního podnikání, a na rozvoj kultury a cestovního ruchu. Velký důraz se přitom klade na využití moderních technologií. 

Silné téma představuje podnikatelský park. Podaří-li se ho postupně nastartovat a rozvíjet, přinese to do regionu, jehož podnikatelský potenciál je zatím spojován se strojírenských holdingem ZVVZ GROUP, nový a potřebný impuls pro malé a střední podnikání,“ dodal Vojtěch Stehel. 

V Podnikatelském parku má vzniknout například StartUp centrum s prvky sdílené kanceláře (co-working), areál na třídění a likvidaci odpadů či technologické zázemí v oblasti IT a administrativních služeb.

Celý koncept představuje vlastně hledání odpovědí na nejdůležitější otázky, které si ve městě klademe. Jeho největší ambicí je stabilizace počtu obyvatel, oživení podnikaní a celé infrastruktury, zahrnující jak dopravu, tak i třeba cestovní ruch. Prostě chceme, aby se zde lidem dobře žilo a neměli důvod odsud odcházet. Není to tedy projekt na rok či dva, ale spíše desetiletí,“ vysvětluje milevský starosta Ivan Radosta. 

Autoři | Foto Facebook VŠTE České Budějovice

Štítky VŠTE, Smart Region, doprava, Milevsko, projekt, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Marek Vochozka, Vojtěch Stehel, ZVVZ GROUP, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VŠTE se zapojí do projektu Živé Milevsko – Smart Region  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.