Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Doručování hlasovacích lístků do schránek voličů jde do finiše

Přípravy na volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky vrcholí. V Českých Budějovicích bude nejpozději do středy 18. října ukončen rozvoz volebních materiálů a vybavení jednotlivých volebních místností. Termín doručení hlasovacích lístků do schránek voličů končí v úterý 17. října.

Českobudějovické pracoviště matričního úřadu, evidence obyvatel na náměstí Přemysla Otakara II. a evidence občanských průkazů v Jeronýmově ulici číslo 1 budou mít mimořádně pro veřejnost otevřeno v pátek 20. října až do 22:00 hodin a v sobotu 21. října od 8:00 do 14:00 hodin. A to třeba pro případ, kdyby se lidé přestěhovali, budou zapsáni do evidence obyvatel. Nebo kdyby zjistili, že mají neplatný občanský průkaz či jej ztratili, bude jim vydán nový průkaz totožnosti.

„Podrobnější informace o volbách získají občané na telefonních číslech 386 805 020 a 386 805 024, stejná čísla platí i pro imobilní voliče v případě jejich požadavku na přenosnou volební urnu," uvedla mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová. 

Autoři | Foto Matěj Večeřa

Štítky volby, lístek, schránka, volič, volby do Poslanecké sněmovny PČR, Poslanecká sněmovna ČR, Česko, České Budějovice, Náměstí Přemysla Otakara II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doručování hlasovacích lístků do schránek voličů jde do finiše  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.