Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Koupí tašky lidé přispějí na tašky

Jak získat prostředky na opravu střechy Studentského kostela svaté Rodiny v Českých Budějovicích? Třeba originálním projektem Není taška jako taška, který startuje už tuto neděli 15. října.

„Protože podstatnou část oprav Studentského kostela tvoří výměna břidlicových tašek, rozhodli jsme se, že nabídneme veřejnosti se na opravě podílet symbolickým nákupem plátěné tašky s potiskem, který bude tuto rekonstrukci připomínat. Už v minulosti jsme na rekonstrukci sháněli prostředky obdobným způsobem a veřejnost na to docela slyšela. Věřím, že budeme úspěšní i tentokrát,“ říká spirituál a duchovní správce kostela Pavel Němec.

Opravu kostel nutně potřebuje. Části střechy nad presbytářem jsou značně poškozené a na několika místech zatéká do zdiva a střešní konstrukce. Bude se proto provádět výměna střešní břidlicové krytiny a části poškozeného krovu, aby se zabránilo poškození zrenovovaného interiéru Studentského kostela. Zároveň i štít kostela a fasáda projde drobnými opravami, dostane nový nátěr i oplechování včetně hromosvodů.

Projekt přijde celkem na jeden milion korun. Částkou 140 tisíc korun už přispělo město České Budějovice a zbytek sháníme od dobrovolných dárců, což se nám daří. Rád bych proto všem poděkoval za podporu,“ dodává Pavel Němec.

Získat symbolickou tašku za 200 korun bude možné po nedělních mších v klášterním kostele na
Piaristickém náměstí či přímo v kostele Svaté Rodiny po každém z programů, které se tu pořádají pro
širokou veřejnost. Možná je i osobní domluva.

Tisková zpráva

Štítky taška, projekt, oprava, kostel, České Budějovice, Pavel Němec, Svatá rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupí tašky lidé přispějí na tašky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.