Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Začaly stavební úpravy zásobního vodovodního řadu v budějckých ulicích Plzeňská a Průběžná

Stavební úpravy zásobního vodovodního řadu v ulicích Plzeňská a Průběžná v Českých Budějovicích byly v těchto dnech zahájeny. Celý rekonstruovaný úsek měří 322 metrů. Práce za šest milionů korun skončí v lednu příštího roku.

Při stavebních úpravách zásobního vodovodního řadu v českobudějovických ulicích Plzeňská a Průběžná bude použita bezvýkopová technologie zatahováním nového potrubí z tvárné litiny do stávajícího potrubí. „Ta je vůči obyvatelům příznivější," vysvětlil náměstek českobudějovického primátora Petr Holický. 

Před zahájením prací budou v místech startovacích a vytahovacích jam zavedeny sondy proti poškození stávajících inženýrských sítí. „Celý rekonstruovaný úsek měří 322 metrů. Vodovodní síť bude doplněna o dva nadzemní hydranty,“ uvedl k investici za šest milionů korun Petr Holický s tím, že původní zásobní litinový řad z roku 1972 je jedním z páteřních vodovodů krajského města a vykazuje již řadu let nadměrnou poruchovost.

„Jde o jednu z největších použitých dimenzí zásobních vodovodních řadů v Českých Budějovicích, takže každá porucha má významný vliv na své okolí a může napáchat poměrně značné škody. Proto je oprava naprosto nezbytná. Práce budou ukončeny začátkem ledna 2018,“ dodal náměstek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vodovod, řad, úprava, ulice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začaly stavební úpravy zásobního vodovodního řadu v budějckých ulicích Plzeňská a Průběžná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.