Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Projekt Smart Písek a Smart region představil v Praze první náměstek Knot

Představit chytré příklady řízení obcí a zvýšit tak konkurenceschopnost České republiky. To je jedním z cílů konference Světového ekonomického fóra (WEF), která se koná každoročně už od roku 2014. Zkušenosti s budováním města budoucnosti přijel představit i první náměstek hejtmanky Josef Knot, který je místostarostou Písku. Tedy města oceněného titulem Chytré město za projekt Veřejná část energetického portálu.

Koncepce Smart cities není jen nějaká mediální bublina, ale skutečná cesta, jak dosáhnout v řadě oblastí reálného zlepšení života obyvatel našich měst a obcí, ať už jde o snižování emisí zavádění energetických úspor, efektivní odpadové hospodářství či otevřenost úřadů,“ uvedl vicehejtman Knot a připomněl, že projekt úsporných energetických opatření na osmnácti objektech píseckých mateřských a základních škol přinesl jen pro tento rok úspory ve výši 3,5 milionů korun.

WEF porovnává konkurenceschopnost více než 137 zemí světa, které dohromady tvoří 98 procent světového HDP. V úvahu bere 12 faktorů, které zahrnují infrastrukturu, vzdělání a zdravotnictví, efektivitu pracovního trhu, technologickou připravenost, inovace, velikost trhu, makroekonomické prostředí, transparentnost a výkonnost vlády. Česká republika se letos, stejně jako loni a předloni umístila na 31. příčce. O dvě místa lépe než ČR se umístilo Estonsko, Polsko je na 39. místě, Slovensko pak 59. První je Švýcarsko následované Spojenými státy.

Tisková zpráva

Štítky Smart Písek, Smart region, konference, Josef Knot, projekt, Světové ekonomické fórum, Písek, Česko, Praha, USA, Polsko, Švýcarsko, Estonsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt Smart Písek a Smart region představil v Praze první náměstek Knot  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.