Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kiosek ve Stromovce odbor životního prostředí zatrhl. Radní se ale záměru nehodlají vzdát

Záměr radních postavit v největším budějckém parku kiosek s občerstvením zatrhli úředníci odboru životního prostředí. Zamítavé stanovisko odůvodňují vysvětlením, že se jedná o soukromý zájem. Stromovka je významným krajinným prvkem, není tam proto možné takovou stavbu realizovat. Radní chtěli pozemek určený k výstavbě letního občerstvení pronajmout a provozovatel kiosku by zároveň dbal na čistotu veřejných záchodků.

Altán s občerstvením by měl vzniknout v lesoparku Stromovka vedle veřejných toalet. A právě ty by měl v péči provozovatel kiosku. Byla by tak zajištěna stálejší čistota veřejných WC. Jenomže přes rozhodnutí odboru životního prostředí prostě vlak nejede. A radní nad zamítavým stanoviskem nechápavě kroutí hlavami.

„Nechápeme tohle vyjádření. Obyvatelé města po občerstvení ve Stromovce volají. A to je přece dost velký veřejný zájem," řekl rozhořčeně k zamítavému vyjádření magistrátního odboru náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola. 

„Rozumíme tomu, že Stromovka je významnou lokalitou, ale je přece zároveň hlavně pro lidi, pro veřejnost. A vylepšení o občerstvení je přece také pro lidi. Vídíme ve zřízení kiosku v parku jen samá pozitiva. Mrzí nás to, mohli jsme mít ve Stromovce malé občerstvení, které tam nyní chybí. A navíc, byla by zajištěna stálá čistota veřejných toalet, byť je  správa domů pravidelně uklízí, není v jejích silách být tam neustále," uvedl Podhola a zároveň si neodpustil poznámku na adresu zmiňovaného odboru, že by teda bylo asi možná nejlepší celý park zavřít, aby tam lidi nechodili.

Alternativním řešením by podle náměstka mohlo být, že altán pro občerstvení ve Stromovce postaví samo město a pak jej pronajme. „Pak možná by odbor životního prostředí stanovisko přehodnotil. Ale jak říkám, možná, s jistotou to nevím," řekl Petr Podhola s tím, že radní rozhodně nehodlají na téma kiosku s občerstvením ve Stromovce rezignovat. 

„Určitě budeme o záměru dál jednat," odhodlaně tvrdil náměstek. „Hlavně si musíme vyjasnit a ujasnit, co je veřejný zájem," zdůraznil. 

Chcete ve Stromovce kiosek s občerstvením?

Celkem hlasovalo356 čtenářů

Štítky občerstvení, Stromovka, odbor, stanovisko, životní prostředí, čistota, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

Co se stalo s restaurací Oáza ? Bylo by to lepší řešení než nějaký kiosek.

Čtvrtek, 5. října 2017, 17:16Odpovědět

Kiosek ve Stromovce odbor životního prostředí zatrhl. Radní se ale záměru nehodlají vzdát  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.