Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bistro Cobliha: Místo, kde chuť a vůně navodí pocit domova

S cílem změnit konzervativní České Budějovice v oblasti gastronomie vytvořil rodinný klan Třeštíkových nový koncept nazvaný Bistro Cobliha. Na místě, kde dřív byla pekárna, však koblihy nedostanete. Naopak se setkáte s jednoduchou nabídkou, která obsahuje snídaně, obědy a večeře z nejčerstvějších surovin, domácí bezlepkové zákusky nebo vlastní výběrovou směs kávy ze stoprocentní arabicy.

Za Bistrem Cobliha stojí Gabriela Třeštíková se svým manželem Radkem a bratrem Davidem. Inspirace přijít s něčím novým v krajském městě ale nepřišla v zahraničí. „Inspirovali jsme se v Brně. Společně jsme se shodli, že chceme jít proti proudu. Jsme jedni z mála, kteří s konceptem freshové nabídky, založené hlavně na kvalitních věcech, přišli,“ zmiňuje Třeštíková.

Vymyslet název pro nové bistro však nebylo před dvěma lety nic jednoduchého. „Chtěli jsme, aby to bylo trochu jiné, zajímavé. Oslovovali jsme i různé agentury, které tvoří názvy, protože jsme věděli, že bude podstatný. Ale byly to šílené nápady. Takže jsme ve finále sedli u dobrého drinku a Cobliha nám vypadla i vizuálně. Až potom jsme zjistili, že tady před námi byla pekárna. Ušili jsme si na sebe bič, lidé po nás chtějí koblihy, ale my je nemáme,“ směje se Třeštíková.    

Bistro Cobliha dokázalo za dobu svého působení věci, které nejsou v oboru úplně běžné. Tedy minimálně v Budějcích. „Až teď nám to začíná docházet. Máme výborné jméno, nesetkáváme se s negativními emocemi, což je až zázrak. Z restaurace, kam chodili lidé jen na denní meníčka, se stalo místo, kde jsou lidé zvyklí dát si výbornou kávu, bezlepkový zákusek nebo i večeři,“ popisuje Radek Třeštík.

Kvalitní gastronomie je navíc základ, na kterém celá rodina staví. „Primárně klademe důraz na suroviny. Nic nešidíme. Sice jsme s cenou trochu výše, ale chceme především kvalitu, a to i v kuchyni. Proto máme maso z rakouských domácích chovů. A na žebírka nebo steaky slýcháme jenom chválu. Jsou zákazníci, kteří přijdou i dvakrát třikrát denně,“ doplňuje Třeštík s tím, že si už lidé zvykli na servis od snídaní až po večeře.

Návštěvníci tak začali Bistro Cobliha využívat jako místo setkávání. „V podstatě to jsou naši známí. My víme o jejich příběhu, oni o našem. Mají zde oslavy, zapíjení svobody, křtiny, dokonce už u nás byl i celý svatební den. Pro mě je největší zadostiučinění, že sem lidé chodí rádi,“ říká s úsměvem Gabriela Třeštíková.

Ačkoliv bude bistro od října rozšiřovat svůj provoz a nově otevře i v sobotu, na konceptu rodinného podniku nechtějí Třeštíkovi nic měnit. „Bez konfrontace se neobejdeme, ale na druhou stranu všichni chceme, aby Cobliha šlapala. Cítíme zodpovědnost. Chceme v bistru pracovat a rozvíjet jej podle svých představ. Líbí se nám, že děláme spolu,“ uzavírá Radek Třeštík.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Cobliha, bistro, káva, rozhovor, večeře, České Budějovice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bistro Cobliha: Místo, kde chuť a vůně navodí pocit domova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.