Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Strakonice plánují výstavbu nové školky. Náklady by se měly vyšplhat na sto šedesát milionů korun

Strakonice plánují stavbu nové mateřské školky pro dvě stě padesát dětí. Stát by měla v lokalitě Jezárky a odhadem se náklady vyšplhají až na sto šedesát milionů korun. Město se bude snažit získat na stavbu dotaci.

Mateřská škola by stála na pozemku města velkém devět tisíc metrů čtverečních, vedle ústavu sociálních služeb. Nyní se na pozemku nachází hřiště. „Nárůst počtu dětí, o které se máme starat, je obrovský. Jsme na hraně kapacit.V této chvíli jsme ještě schopni situaci řešit, ale když budeme muset přijímat dvouleté děti, hrozí nedostatek míst. Chystáme to řádově s předstihem rok a půl, nenechali jsme to na poslední chvíli,“ řekl místostarosta Milan Jungvirt.

Šlo by o šest objektů, stavbu navrhl architekt Roman Schmitt. Impulsy, jak stavbu pojmout, dodali i ředitelé školek. „Musíme řešit, abychom získali dotaci. Aby se do toho město pustilo z gruntu za své, nepřipadá v úvahu,“ řekl místostarosta. Ve Strakonicích je pět školek v deseti budovách. Jsou plně obsazeny, kapacita je 933 dětí.

Město, kde žije dvacet tři tisíc lidí, letos hospodaří se schodkovým rozpočtem. Počítá s příjmy 446 milionů korun a s výdaji 475,2 milionu. Rozdíl bude financovat z rezerv z hospodaření z minulých let, které činí více než 71 milionů. Radní nyní projednali rozbor hospodaření města za první pololetí. „V příjmech jsme nyní řádově na půlce, tam je to v pořádku, ve výdajích pod půlkou, ale dopadne to podle plánu,“ řekl Jungvirt s tím, že příští rok bude rozpočet opět schodkový, čerpat se bude také z rezerv, půjčovat si město nebude. V těchto dnech Strakonice dostavěly nové házenkářské šatny za dva miliony korun.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky Strakonice, školka, výstavba, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice plánují výstavbu nové školky. Náklady by se měly vyšplhat na sto šedesát milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.