Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Festival Vltava žije pomohl hendikepovaným sportovcům i výtvarníkům

Přes 101 tisíc korun získali na festivalu Vltava žije malí českobudějovičtí hokejisté a výtvarníci. Diváci rovněž překonali rekord, když se jich na charitativních Oranžových kolech Nadace ČEZ vystřídalo za čtyři hodiny přes 450.

Oranžová, i když ve skutečnosti černá kola, umístěná na hlavním budějckém náměstí se prakticky nezastavila. Festival Vltava žije přilákal do centra krajského města desítky tisíc lidí. Na to, aby mohli minutou šlapání pomoci dvěma neziskovým organizacím, stáli lidé od šesté večer i dlouhé fronty.

„Do půl jedenácté večer se do oranžového kola zapojilo 452 lidí, což je náš letošní český rekord. Mám obrovskou radost, že tolika lidem není lhostejné jejich okolí a věřím, že ještě více si stáhlo naši aplikaci EPP,“ hodnotil mimořádný nápor na Oranžové kolo Nadace ČEZ člen její správní rady František Lust.

Díky tomu přibývaly peníze na virtuálních účtech obou organizací mimořádně rychle. Čtyři hodiny po startu byly obě bohatší o více než 50 tisíc korun. „Peníze použijeme na výtvarné potřeby. Kromě dětí a dospělých pomáháme i znevýhodněným lidem, kterým výtvarné aktivity moc prospívají, a myslím, že i za ně musím všem moc poděkovat,“ řekla za spolek Tvor Marie Ondřichová.

Ještě o tisíc korun víc získali malí hokejisté. „Máme program pro handicapované, kdy ukazujeme, že hokej je opravdu pro všechny. Takže peníze použijeme na ledy a trenéry,“ vysvětlil za organizaci HC Lvi 2009 bývalý československý hokejový reprezentant Jaroslav Pouzar. 

Autoři

Štítky festival, pomoc, Vltava žije, ČEZ, oranžová kola, Vltava, peníze, Jaroslav Pouzar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Vltava žije pomohl hendikepovaným sportovcům i výtvarníkům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.