Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po sobotních bouřkách jsou na některých místech Jihočeského kraje lidé stále bez elektřiny

Přestože energetici dnes, 20. srpna, ráno obnovily dodávku elektřiny v Jihočeském kraji na dalších místech, stále zůstávají desítky domácností bez proudu. Zavinily to poruchy na vedení způsobené bouřkou v noci z pátka na sobotu.

Zatím se nepodařilo obnovit dodávky elektřiny především na Českokrumlovsku v okolí Malont a na Prachaticku kolem Želnavy. Podle předběžných odhadů zůstává bez elektřiny stovka domácností. „Na odstraňování závad stále pracujeme. Pokusíme se vše zvládnout během dneška. Nemůžeme ale vyloučit, že některé lokality zůstanou bez dodávek i v pondělí. Ale jednalo by se patrně jen o rekreační objekty, kde není stálý odběr," uvedl mluvčí distribuční společnosti E.ON Vladimír Vácha.

Kvůli popadaným stromům a zpřetrhanému trakčnímu vedení nadále nejezdí některé železniční spoje. To se týká úseků Počátky - Veselí nad Lužnicí, Jílovice - České Velenice, Summerau - Velešín a Rybník - Lipno nad Vltavou. Na zasažených místech cestující přepravuje náhradní autobusová doprava. Bouřka a silný vítr vyvrátily v noci na sobotu desítky tisíc stromů na Šumavě. Polomy zasáhly především oblast v okolí Nové Pece a Stožce na Prachaticku, kde leží přes cesty mnoho popadaných stromů. Šumavský národní park proto podle svého mluvčího Jana Dvořáka doporučuje návštěvníkům, aby v těchto dnech nevstupovali na turistické trasy v dané oblasti.

Foto pixabay.com

Štítky bouřka, výpadek, elektřina, Jihočeský kraj, okres Prachatice, strom, E.ON, okres Český Krumlov, Malonty, Želnava, Jan Dvořák, Veselí nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po sobotních bouřkách jsou na některých místech Jihočeského kraje lidé stále bez elektřiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.