Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V parku u Sportovní haly vznikne nová odpočinková plocha

Nová oddychová zóna vznikne v parku u Sportovní haly v Českých Budějovicích. Rada města schválila návrh architektky Alexandry Koláčkové na vytvoření plastik s názvem Sportovci, jejichž účelem bude navození pohodové atmosféry radosti z volného pohybu a odpočinku ve volné přírodě. Radnici vyjde instalace na 3,6 milionu korun s DPH.

Plastiky budou umístěny v prostoru mezi Sportovní halou a Dlouhou lávkou, která vede na Sokolský ostrov. „Tato část parku hledá v současné době svou tvář a náplň, díky které by se stala důstojnou sousedkou oblíbeného Sokolského ostrova s mnoha jeho aktivitami,“ myslí si architektka Koláčková. Zatímco její severní část má podle ní spíše klidový charakter, jižní část je jednoznačně zasvěcena sportu.

Sportovci budou zasazeni do trávy do eliptické plochy vymezené linií v trávě. Elipsa přesáhne přilehlou cestu a vymezí odpočívadlo s mlatovou plochou, dlouhou zídkou a dřevěným sedákem. „Lavice bude bez opěradla a bude určena pro sezení z obou stran s pohledy jak na Sportovce, tak na řeku. Kompozici doplní tři stromy z důvodu výhledového přistínění lavice i plastik,“ říká Koláčková.

Už dříve byl podobný styl plastik v Českých Budějovicích k vidění. Socha Zvíře od stejné architektky zdobila v roce 2015 Piaristické náměstí v rámci výstavy Umění ve městě. 

Foto studie Alexandry Koláčkové

Štítky odpočinková zóna, plastika, Sportovci, sportovní hala, Alexandra Koláčková, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V parku u Sportovní haly vznikne nová odpočinková plocha  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.