Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dálniční policisté zachránili u Soběslavi poraněného čápa

Dálniční policisté z Chotovin zasahovali uplynulou středu večer na dálnici D3 u sjezdu na Soběslav, kde se v jízdních pruzích pohyboval poraněný čáp. Rychlý příjezd hlídky na místo zabránil možnému střetu s projíždějícími vozidly a zvířeti zachránil život.

Poraněný čáp se nacházel v jízdních pruzích dálnice D3 ve směru na Prahu. Zvířeti hrozil u sjezdu na Soběslav střet s projíždějícími auty, a tak na místo okamžitě vyjela nejbližší dálniční hlídka. „Policisté dané místo zajistili a s notnou dávkou obezřetnosti, aby zraněné zvíře nepřelétlo do protisměrných jízdních pruhů s projíždějícími vozidly, se jim podařilo čápa chytit a opatrně naložit do služebního vozu,“ uvádí mluvčí policistů Miroslav Doubek.

Hlídka převezla poraněného čápa na svou služebnu do Chotovin, kam si pro ně následně přijeli pracovníci Centra ochrany fauny České republiky. „Dle jejich sdělení se zraněný čáp, díky rychlé policejní záchraně, zřejmě brzy zotaví a bude moci být opět vypuštěn do volné přírody,“ dodává ke šťastnému konci zásahu Doubek.

Foto Policie České republiky

Štítky policisté, čáp, záchrana, Chotoviny, Praha, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálniční policisté zachránili u Soběslavi poraněného čápa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.