Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mezi údery si mohou golfisté na Lipně prohlédnout kapitální ryby

S celou řadou novinek a překvapení vstupuje do své třetí letní sezony Funspot Lipno, areál s hřištěm o osmnácti jamkách adventure golfu v Lipně nad Vltavou.

Už sám překlad z angličtiny napovídá, co zde návštěvníkům rozhodně chybět nebude. Dobrodružství. Vedle něho tu ale každý najde ještě něco navíc. Někdo zábavu, jiný odpočinek a další třeba kapitální ryby, či botanické, nebo třeba gastronomické zážitky.

.„Na sezonu jsme velmi dobře připraveni a jsem si jist, že investice do dalšího rozšíření a zkvalitnění poskytovaných služeb naši návštěvníci ocení,“ uvedl ředitel společnosti Funspot Lipno David Šťastný a poznamenal, že adventure golf je vhodný pro všechny věkové skupiny, od dětí po seniory. Není fyzicky náročný a nevyžaduje žádné golfové zkušenosti ani speciální vybavení.

„Jedná se především o zábavu, kterou zvládnou i velmi malé děti. Dobrodružný golf v příjemném prostředí je skvělou náplní rodinného výletu, stejně jako třeba firemního večírku,“ konstatoval Šťastný.

Adventure, čili dobrodružný golf, je zmenšeninou skutečného golfu plnou překážek, které tvoří terénní nerovnosti, boule, písečné bunkry a vodní pasti stejně jako u klasického golfu. Hraje se klasickými puttery a golfovým míčkem. Hra, při níž díky mnoha překážkám a úskalím na cestě k jednotlivým jamkám rozhodně není čas na nudu, má své kořeny v severní Americe.

Patronkou areálu je bohyně Epona v podobě železného koně, kterou není možné přehlédnout. Celé osmnáctijamkové hřiště je zasazeno do botanické zahrady, která sama o sobě stojí za prohlídku stejně jako posezení na vyhlídkové terase poblíž rašeliniště a vodopádu. Milovníci ryb a rybaření pak neodtrhnou oči od jezírek s průzračnou vodou osazenou tradičními rybami a živočichy českých řek a rybníků. Tyto v noci prosvětlené přírodní nádrže slouží při golfu rovněž jako vodní překážky.

„Máme zde i malou užitkovou zahrádku, která doplňuje nabídku restaurace a občerstvení o čerstvé maliny, jahody, borůvky, různé bylinky a podobně. Z nich připravujeme mimo jiné různé míchané nápoje a domácí limonády. Letošní gastronomickou novinkou je pak velmi široká nabídka pokrmů připravovaných na grilu,“ zdůraznila programová manažerka Funspot Lipno Zuzana Reifová.

Příznivce podvodního světa pak určitě potěší rozšíření obsádky zdejších rybníčků o skutečně kapitální kusy – jeseteři, tolstolobici, kapři, štiky a sumci. „Na jezírku u vyhlídkové terasy čeká návštěvníky holografická projekce, kde promítáme v 3D efektu příběh bohyně Epony a nyní nově Rybí příběh, jehož vypravěčem je rak. Diváci se mimo jiné dozvědí, čím se ryby živí, nebo co si mezi sebou pod vodou šuškají,“ dodala Reifová.

Podrobné informace o nabídce celého areálu, který určitě stojí za návštěvu, lze nalézt na webových stránkách Funspot Lipno.

Adventure golfové hřiště v Lipně nad Vltavou se skládá z osmnácti jamek rozprostřených a zasazených do členitého terénu botanické zahrady plynule procházející kolem vodopádu a dvou jezírek s bohatou faunou a flórou. Hra není nijak fyzicky náročná a zahrát si může opravdu kdokoliv, tříleté dítě i stoletý senior. Hřiště zůstává osvětlené i pro večerní romantickou hru pod hvězdami doprovázenou příjemnou hudbou či holografickou projekcí.

Tisková zpráva

Štítky golf, Lipno, ryby, botanika, Funspot, areál, hřiště, jamka, Vodní nádrž Lipno, Lipno nad Vltavou, David Šťastný, jezírko, Severní Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi údery si mohou golfisté na Lipně prohlédnout kapitální ryby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.