Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

DRBNA VĚDÁTORKA: Jachty už jsou pasé. Na trh přijde nová hračka pro movité

Mysleli jste, že Drbna zapomněla na vědu? Kdepak. Drbna vědátorka opět přehrabovala hromadou novinek, aby vám přinesla ty nejzajímavější. Dnes se podíváme na novou hračku pro boháče a pak také na to, jak boháči šetří.

Nová hračka pro boháče – luxusní ponorka

Jste miliardář a zrovna dumáte, jak se vyrovnat ostatním pracháčům? Nemáte se čím chlubit na banketech a vaše obří jachta už nikoho neohromí? Nizozemská firma Ocean Submarine vás těchto problémů dozajista zbaví. V příštím roce totiž na trh uvede něco neuvěřitelného – ponorku plnou luxusu. Na prototypu nyní s Ocean Submarine spolupracují i další známé firmy jako John Deere, Bosh, MTU nebo Rolls Royce. Cena zatím není známá, ale jisté je, že bude hodně, ale opravdu hodně vysoká.

Ponorky se budou vyrábět na míru. V nabídce budou takové libůstky jako úprava pro přistávání u pobřeží, umožnění delších ponorů, přetlaková komora pro potápěče nebo prosklená příď. O dřevěném obložení stěn, baru, LCD obrazovkách nebo knihovně ani nemá cenu se zmiňovat, to už se bere tak nějak automaticky. V jedné ponorce by se mohlo svézt až 12 pasažérů, ale počítá se i s luxusnější verzí pro 20 lidí. V plánu pak je i turistický model, který uveze až 44 pasažérů.

Společnost SpaceX výrazně srazila ceny za cesty do vesmíru

O společnosti SpaceX miliardáře Elona Muska se poslední dobou mluví čím dál častěji. Vyhlašují se smělé plány na dobytí Marsu, ale to není vše. Společnosti se nyní podařilo srazit cenu letu do vesmíru o třicet procent! Jak se jí to povedlo?

Vlastně to není nic převratného. Jen se rakety, nebo alespoň jejich části, používají více než jednou. SpaceX totiž s použitými raketami dokáže vcelku bez problémů bezpečně přistát. V pátek pak poprvé Elon Musk slavil úspěch, když zrecyklovaná raketa vynesla do vesmíru satelit pro Bulharsko. Jedno vystřelení rakety takříkajíc z druhé ruky stojí přibližně jednu miliardu korun. Pro srovnání zatím nejdražší vypuštění rakety Saturn 5 stálo asi 27 miliard korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky hračka, ponorka, Drbna.cz, SpaceX, vesmír, Elon Musk, John Deere, Bulharsko, Mars

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DRBNA VĚDÁTORKA: Jachty už jsou pasé. Na trh přijde nová hračka pro movité  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.