Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Sportovní den pro dětské domovy skvěle bavil. Ale také pomáhal, plnil sny a přání

Fotbal v bublině, minigolf, házení míčků na cíl, oblíbenou trampolínu, přehazovanou, ale také gymnastiku, tanec, zpěv, klauna Huga v pirátském převleku a jeho balónky či rozházený poklad. To je jen stručný výčet toho, čím ožil Sportovně relaxační areál v Hluboké nad Vltavou, když hostil aktéry Sportovního dne pro dětské domovy. A na 120 malých o větších dětí ze čtyř jihočeských dětských domovů si parádní den nabitý atrakcemi, soutěžemi i zábavou, fantasticky užilo.

Fotbal v koulích a trampolína, to bylo nejlepší. A ještě dělání zvířátek z balónků,“ jen těžko vybíral jedno jediné nej z celého dne dvanáctiletý Sámer Josef Bužo z Dětského domova z Horní Plané. „Mně se hodně líbila pirátská show,“ vyzdvihla patnáctiletá Sandra Převrátilová ze stejného dětského domova. Děti neměly moc času na povídání, zdržovalo je to totiž od zábavy. Vždyť při každé odpovědi pořád pokukovaly po tom, co se děje na place a po stručné odpovědi už spěchaly za zábavou. A vyrušit hlavně dívky při vystoupení budějcké taneční skupiny Budside, to bylo nemyslitelné.

Všichni byli spokojení a šťastní, ale dva ještě o kousek víc

Větší pozornost si vysloužilo snad jen oznámení moderátorky celého dne Adély Jirkalové, že se budou vyhlašovat dva vítězové soutěží. Špendlík spadnout na zem by bylo slyšet. Co kdyby zrovna zaznělo jeho jméno. S obrovským napětím děti očekávaly, až zazní dvě jména. A moderátorka atmosféře ještě přidávala, když řekla, že iPhone poputuje do Radenína, jen to publikem zašumělo. Chytrý telefon nakonec udělal obrovskou radost Stanislavu Vaňáskovi. Byla to cena fair-play a je rozhodně ve správných rukách. Na tom se všichni shodli. „Takový jsem si vždycky přál. Hodně se mi hodí, už jsem ho potřeboval,“ tvrdil šťastný klučina z radenínského dětského domova.

V sázce byl ještě tablet, a ten si vítězstvím v soutěžích zajistil Matěj Matoušek z Dětského domova Žíchovec. „To je fantazie, splnil se mi sen. Ale je to překvápko. Ani jsem si moc velké šance nedával, dost jsem totiž pokazil minigolf,“ přiznal šestnáctiletý Matěj, kterému se prý při soutěžení hodily zkušenosti z fotbalu. „Sport mám všeobecně rád,“ dodal Matěj, který by se v budoucnu prý rád věnoval bojovým sportům.

Bylo úžasné vidět ty rozzářené dětské oči a skvěle naladěnou a spokojenou drobotinu. A to díky všem, bez kterých by se takový parádní sportovní den nemohl takhle povést. A vlastně bez nich by se tato myšlenka Budějcké Drbny nemohla stát ani skutečností. Malí a mladí obyvatelé dětských domovů Boršov, Radenín, Žíchovec a Horní Planá zažili skvělý den díky pohostinnosti Sportovně relaxačního areálu Hluboká nad Vltavou a obrovské štědrosti firem NaturaMed Pharmaceuticals, Unicall, Zdravá spižírna. Kluci a děvčata se díky jim skvěle bavili, pochutnali si na dobrotách, žízeň zahnali a ještě dostali na cestu domů výslužku v podobě dárků, darů a šeku s fantastickou finanční částkou.

„Byl to neuvěřitelný den. Všichni jsme si ho moc užili. Vše, kteří tuhle skvělou akci připravili a naše děti takhle obdarovali patří náš velký dík,“ shodly se vychovatelky z Dětského domova Horní Planá Lenka Smejkalová a Vlaďka Puritcherová.  „Já nemám slov, obyčejná slova na vyjádření díků nestačí,“ dodal ředitel Dětského domova Boršov Miroslav Kouřil a s ním hned souhlasila vedoucí vychovatelka Dětského domova Žíchovec Tereza Mojdlová.

Sportovní den pro dětské domovy 2017

Úterý, 13. června 2017, 08:13

Sportovní den pro dětské domovy 2017
Sportovní den pro dětské domovy 2017

Autoři | Foto Jan Luxík, Šárka Šnedorferová

Štítky děti, den, zábava, soutěž, areál, domov, sport, dětský domov, Hluboká nad Vltavou, Horní Planá, Miroslav Kouřil, Boršov, Radenín, Žíchovec, iPhone

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Sportovní den pro dětské domovy skvěle bavil. Ale také pomáhal,  plnil sny a přání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.