Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lesák Chlum zahájí s příchodem letních prázdnin jubilejní, už čtyřicátou hlavní sezonu

PR článek

Pokud máte v plánu prožít aktivní dovolenou a nebo prostě jen tak odpočívat a relaxovat třeba u vody, navštivte Rekreační středisko Lesák Chlum u Třeboně. Tam najdete úplně všechno. Lesák je v tomto směru ostříleným harcovníkem, vždyť letošní hlavní letní sezona je už čtyřicátou v řadě. Rekreační středisko Lesák Chlum u Třeboně, které patří do skupiny společnosti Veronex, slavnostně zahájí jubilejní letní sezonu v sobotu 1. července.

Rekreační středisko Lesák Chlum leží v překrásné krajině Chráněné krajinné oblasti Třeboňsko na severním břehu rybníka Hejtman a je ideálním místem letní rodinné rekreace. Ovšem slouží také školám v přírodě, dětským táborům či školením a pobytům zaměstnanců firem. Nabízí zázemí jak pro rekreaci, koupání a vodní sporty, tak pro pěší turistiku a cykloturistiku celé oblasti Třeboňska, Jindřichohradecka i nedalekého příhraničí Rakouska. Vždyť Třeboň je jen dvanáct kilometrů daleko a rakouské Litschau asi pouhých pět kilometrů. 

Toto rekreační středisko má dlouhou historii, ať už od samého počátku v roce 1977, kdy bylo vybudováno jako podnikové zařízení státního podniku Jihočeské lesy a bylo využíváno jako dětský tábor a pro školy v přírodě, až po současnost, kdy patří společnosti Veronex a využívá jej široká veřejnost, školy, spolky, kluby a firmy pro rekreaci, odpočinek a relaxaci i školení zaměstnanců.

Středisko tvoří celkem čtyři budovy, z nichž dvě jsou přizpůsobeny lidem se sníženou pohyblivostí a postiženým. Pokoje jsou několika kategorií, v areálu je vybavená školící místnost, společenské místnosti. Pro nadcházející sezonu prošlo modernizací sociální zázemí v některých budovách střediska, rekonstruována a dovybavena byla konferenční místnost a pokoje v objektu zvaném Hokejka. Ty už teď mají vlastní chladničky.

Rekreační středisko disponuje vlastní kuchyní, která také před letošní sezonou prošla modernizací. Návštěvníkům nabízí domácí stravu, například snídaně formou bufetu a je možné využít polopenze nebo plné penze. V areálu je navíc restaurace a kavárna Růženka, kde zájemci mohou posedět, a to jak během dne, tak třeba po celodenních aktivitách i večer.

Lesák disponuje vlastní písčitou pláží na břehu rybníka Hejtman, malí hosté mohou využít dětského hřiště, zadovádět si na trampolíně, houpačkách, sportuchtiví návštěvníci určitě ocení hřiště na kopanou, volejbal či nohejbal. Na recepci si mohou půjčit rozmanité sportovní vybavení.

Rekreační středisko Lesák je v provozu každoročně vždy od 1. dubna. do 31. října. Veškeré informace, včetně ceníku a vybavení pokojů, zájemci najdou na webových stránkách společnosti Veronex.

Pokud si chcete rezervovat pobyt, volejte vedoucí střediska Simoně Mutinové na telefonní čísla 384 797 325 nebo 725 316 611, a nebo pište na e-mail: lesak@veronex.cz  či simona.mutinova@veronex.cz.

Štítky Lesák, rybník, středisko, rekreace, turistika, koupání, relax, dovolená, rekreační středisko, Chlum u Třeboně, CHKO Třeboňsko, Rakousko, okres Jindřichův Hradec, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lesák Chlum zahájí s příchodem letních prázdnin jubilejní, už čtyřicátou hlavní sezonu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.