Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Studentské krvebraní přineslo 249 prvodárců

Pátý ročník úspěšného náboru mladých dárců krve přinesl přes dvě stovky nových dárců. Celkem se do projektu zapojilo přes 1 200 zájemců.

Studentské krvebraní skončilo po volbě krále Majálesu na konci května a letos díky této akci přibylo do registru dárců krve Transfúzního oddělení nemocnice 249 prvodárců krve z řad studentů. Za uplynulých pět let trvání Krvebraní pak je jich úctyhodných 1 242,“ uvedla ředitelka Úřadu Oblastního spolku Českého červeného kříže Hana Vacovská s tím, že záštitu nad krvebraním měla tradičně 1. náměstkyně nyní hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská.

Akce spočívá v tom, že díky její propagaci na vysokých i středních školách a TS v kraji si noví dárci krve od února do května mohou po svém prvním odběru vyplnit slosovatelnou anketu, aby z nich mohli být při volbě krále Majálesu vylosováni výherci hodnotných sportovních potřeb v obchodu Templ, který je partnerem akce,“ dodala Vacovská.

Na poukazy v hodnotě několika tisíc korun se těší Vojtěch Lapáček z Budějc, Nela Helešicová z Vodňan a Tereza Vodičková z Jarošova nad Nežárkou. Akci pořádá Oblastní spolek ČČK České Budějovice spolu s partnery, kterými jsou Nemocnice České Budějovice a tým budějckého Majálesu.

Autoři | Zdroj s využitím TZ

Štítky odběr krve, krev, krvebraní, dárci, nemocnice, dárce krve, Ivana Stráská, Český červený kříž, České Budějovice, Jihočeský kraj, Nemocnice České Budějovice, Vodňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentské krvebraní přineslo 249 prvodárců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.