Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Působivý protidrogový vlak dorazil do Českých Budějovic. Navštívit ho můžete zdarma

Strhující. Toto slovo krásně vystihuje projekt Revolution Train, který v pondělí 15. května zamířil na tři dny do Českých Budějovic. 150 metrů dlouhá vlaková souprava vtáhne návštěvníky do příběhu plného drog a utrpení. Že to není nic hezkého, si nejspíš umíte představit. Unikátní projekt protidrogové prevence je primárně mířen na děti, ale i dospělí si zde přijdou na své. Díky společnosti E.ON, která příjezd vlaku do města zařídila a zafinancovala, si Revolution Train můžete užít zcela zdarma.

Souprava má šest vagonů, které jsou uzpůsobeny do podoby multimediálních interaktivních sálů. Hodinovou prohlídku provází film, na jehož části jednotlivé vagony navazují. Jen pro představu - když partička mladých lidí zabloudí ve filmu do hospody, zvedne se plátno a návštěvníci přijdou do vagonu, který je uzpůsoben jako bar.

„Návštěvníci protidrogového vlaku tímto příběhem procházejí a díky možnostem interaktivních technologií se aktivně stávají účastníky příběhu. Vybrané multimediální sekce představují v běžném životě špatně dostupné prostory: drogové doupě, vězení, policejní vyšetřovna a automobilové havárie v důsledku zneužití drog,“ říká autor projektu Pavel Tůma z Nadačního fondu Nové Česko.

Čím dál člověk postupuje, tím více emoce pracují. Bouračka, kdy je ve vagonu skutečné auto, je velmi působivá, avšak není to nic proti squatu, ze kterého člověk odchází znechucený. Tedy pokud není otrlý...

Revolution Train nic neskrývá, naopak ukazuje tvrdou realitu. Realitu plnou zoufalství, zloby a špíny. Čím příběh končí? Nemusíte hádat dvakrát...

Vlaková souprava putuje hlavně po České republice, ale úspěch má i v Německu. Doposud ji navštívilo více než 45 tisíc lidí. Reakce? Naleznete je v posledním vagonu.

Revolution Train je veřejnosti přístupný od 15:30 do 18:20 hodin. Jak bylo řečeno - prohlídka zabere hodinu, se kterou je třeba počítat. Není možné třeba přeskočit jednotlivé filmečky. Samozřejmostí je také výklad průvodce. Vlak naleznete v depu budějckého nádraží blízko lávky do Suchého Vrbného.

Protidrogový vlak v Českých Budějovicích

Úterý, 16. května 2017, 13:18

Protidrogový vlak v Českých Budějovicích
Protidrogový vlak v Českých Budějovicích

Štítky České Budějovice, projekt, E.ON, Česko, droga, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Šmíd

Jedná se o velmi kontroverzní projekt, který je odbornou veřejností jednoznačně odmítán pro svou nízkou účinnost a velké finanční náklady.

Úterý, 16. května 2017, 15:25Odpovědět

FOTO: Působivý protidrogový vlak dorazil do Českých Budějovic. Navštívit ho můžete zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.