Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Českobudějovické teplárně přibylo přes dvanáct tisíc gigajoulů nových odběrů

Teplárně České Budějovice loni přibylo 12 787 gigajoulů tepla nových odběrů, z nichž 9756 připadá na nové byty. Mezi nové kontrakty patří například budovaný Bytový komplex kasárna Čtyři Dvory.

„Potvrzuje to, že „dálkové“ teplo je ve městě stále atraktivní a investoři mu velmi často dávají přednost před dalšími možnostmi. Obchodu pomáhá hlavně příznivá cena, bezpečné dodávky a doprovodné služby,“ říká Tomáš Kollarczyk, místopředseda představenstva Teplárny České Budějovice.

Mezi nové kontrakty patří například budovaný Bytový komplex kasárna Čtyři Dvory. Zde v první etapě vyroste 69 bytů s ročním odběrem 1100 gigajoulů (GJ). S vytápěním se má začít letos v říjnu. Celkem má v lokalitě vzniknout až 400 bytů. To by znamenalo roční odběr zhruba 3300 GJ. 

K nově připojeným objektům patří rovněž logistické centrum pivovaru Budějovický Budvar, obchodní a administrativní centrum Modrá hvězda – Piáno nebo obchodní centrum IGY II, U všech se předpokládají nové dodávky tepla ještě v letošním roce. Z bytových domů pak jde například o Rezidenci u kapličky se zhruba stovkou bytů. Těch ve mstě teplárna už zásobuje teplem a teplou vodou více než 28 tisíc.

Hustá rozvodná síť tepla na území Českých Budějovic umožňuje, aby teplárna u zamýšlených staveb, oslovila investory a nabídla jim své služby. „Sám fakt, že se daří nová připojení vyjednat a poté realizovat, jen potvrzuje konkurenceschopnost našich produktů,“ říká Tomáš Kollarczyk. Teplárna přitom klientům poskytuje vedle komplexního servisu i poradenství a spolupráci, o kterou se stará úsek rozvodů tepla a investic. Ten se na sjednávání nových kontraktů podílí spolu s obchodním oddělením teplárny, aby byl každý takový projekt ekonomicky a technicky schůdný.

Teplárna České Budějovice, která je základním dodavatelem tepla a teplé vody ve městě, v roce 2016 prodala 1573 terajoulů (TJ) tepelné energie, nejvíc za poslední tři roky. V roce 2015 to bylo 1468 TJ a v roce 2014 pak 1476 TJ. Přes polovinu produkce odebírají průmyslové podniky a další instituce, organizace a firmy. Zbývající část připadá na domácnosti.

Tisková zpráva

Štítky teplo, České Budějovice, Budějovický Budvar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovické teplárně přibylo přes dvanáct tisíc gigajoulů nových odběrů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.