Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Takovou romantiku Temelín ještě nezažil

Svatby v zámeckém parku temelínského infocentra probíhají už deset let. Za tu dobu se zde vzalo 91 párů. Vůbec poprvé se tady ale žádalo o ruku. A byla to pěkná romantika.

Tmou zámeckého parku prostupovalo světlo z dvaatřicet svíček umístěných přímo na zámeckém ostrůvku. Bílé potahy zdobily dvě židle i kulatý stůl. Dvě skleničky, láhev Chardonnay, květina a pět svíček naznačovaly, že zámecký park bude svědkem hodně netradičního večera. Svůj velký den čtyřiadvacetiletý Honza opravdu promyslel do posledních detailů. Zbývalo přítelkyni nalákat na návštěvu Temelína ve večerních hodinách. „Samotná elektrárna je velice zajímavá a také jsem jí slíbil, že je u ní opravdu krásný park,“ poznamenal Honza k tomu, jak přesvědčil svojí přítelkyni k netradiční večerní procházce.

A ta nakonec nelitovala. Ani po příchodu mírně zaskočená mladá slečna netušila, co se za chvíli odehraje. ,,Tady má asi někdo svatbu,“ reagovala trochu překvapeně na romantické aranžmá čtyřiadvacetiletá dívka původem ze Slovenska. Pak už začínala tušit, že bude hrát hlavní roli. A nakonec Honzu třemi písmeny odměnila.

Temelín si Honza vyhlédl už před dvěma lety, v rámci univerzitního sportovního kurzu byl na exkurzi v temelínském infocentru. „Když jsem uviděl zdejší park, řekl jsem si, že jednou tohle místo musím využít pro nějaké překvapení. Na podobně hezké jezírko s ostrůvkem jsem dosud ještě nikde nenarazil,“ vysvětlil Honza výběr netradičního místa.

Termín svatby snoubenci ještě nemají, ale prý by to mohlo být v září příštího roku.

První svatba se u Temelína uskutečnila v roce 2007. Celkově už temelínské chladicí věže „svědčily“ 91 párům. I na letošní rok už mají v Temelíně šest rezervací. První svatba je plánována na 7. 7. 2017.

Tisková zpráva

Štítky Temelín, zámecký park, svatba, Chardonnay, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Takovou romantiku Temelín ještě nezažil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.