Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Výroční ceny České a moravské pivovarnické akademie putovaly do Budějovického Budvaru

Česká a moravská pivovarnická akademie včera vyhlásila Výroční ceny za rok 2016. Prestižní cenu získali sládek Budějovického Budvaru Adam Brož, vedoucí výzkumu a vývoje Budějovického Budvaru Jan Šavel a pivnice Budvar.

Výroční ceny za rok 2016 včera v Tereziánském sále Břevnovského kláštera v Praze udělila Česká a moravská pivovarnická akademie (ČMPA). V kategorii „Pivovar s výstavem nad 500 000 hektolitrů“ se vítězem stal sládek Budějovického Budvaru Adama Brož. Ten získal Výroční cenu ČMPA již podruhé – poprvé to bylo předloni za rok 2014. Výroční cenu „za dlouholetý přínos pro české pivovarnictví“ dostal Jan Šavel, vedoucí výzkumu a vývoje Budějovického Budvaru. Šavel je významným a váženým vědcem v oboru pivovarství, autorem mnoha odborných článků, kapitol monografií, přednášek, asi třiceti patentů a užitných vzorů, člen Síně slávy českého pivovarství a sladařství a držitel Výroční ceny F. O. Poupěte. Vítězem v kategorii „Pivovarská restaurace“ se stala pivnice Budvar.

„Děkujeme členům Akademie za hlasy v letošní anketě. Výroční ceny chápeme jako poklonu odborné veřejnosti všem pracovníkům Budějovického Budvaru, kteří důstojně a s hrdostí pokračují v tradici vaření originálního budějovického piva podle osvědčených řemeslných postupů, z tradičních surovin a zároveň s využitím nejnovější poznatků moderní vědy a techniky,”  uvedl tiskový mluvčí Budějovického Budvaru Petr Samec.

Budějovický Budvar vystavil v roce 2016 nejvíce piva ve své historii. Celkový objem dosáhl hodnoty 1 615 tisíc hektolitrů, což je o 0,8 procenta více než v roce 2015 (1 602 tisíc hektolitrů). Budvaru se podařilo dále navýšit výstav především zásluhou nadstandardního výkonu a nasazení všech pracovníků, i přes atakování horní hranice svých výrobních i logistických kapacit. Další racionalizace logistických procesů a již probíhající masivní investice do kapacit umožní pivovaru další růst.

Tisková zpráva

Štítky Budějovický Budvar, Praha, Petr Samec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výroční ceny České a moravské pivovarnické akademie putovaly do Budějovického Budvaru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.