Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kartingová akademie ÚAMK pokračuje o velikonočních prázdninách

Chcete smysluplně vyplnit volný čas svého potomka o velikonočních prázdninách? Vezměte ho ve čtvrtek 13. dubna odpoledne na autocvičiště ÚAMK v Českých Budějovicích, kde bude od 16 hodin pokračovat Kartingová akademie ÚAMK.

Primárním cílem akce pro děti a mládež, kterou organizuje Automotoklub Rallye Český Krumlov za podpory ÚAMK a ČK motorsportu, je prezentace motokárového sportu – zájemcům z řad široké veřejnosti bude Josefem Bodurkem ze Sport Bohemia Karts odlehčenou formou představena používaná technika, dozvědí se základní sportovní předpisy kartingu a hlavně budou mít možnost na uzavřeném a zabezpečeném okruhu zažít skutečné pocity závodníka. Pod dohledem zkušeného trenéra zvládnou vypůjčené motokáry řídit menší i větší děti.

Zpestřením bude přítomnost Honzíka Píchy juniora, mladého jezdce kategorie Rotax Max Junior se zkušenostmi z podniků Mistrovství České republiky v kartingu. Ten představí v ostrém tempu svou „dospěláckou“ motokáru a účastníci Kartingové akademie ÚAMK se díky jeho vyprávění dozvědí, jak to vlastně při závodech chodí. Vážní zájemci z prezentačního dne dostanou pozvánku na tréninkový kemp, který se uskuteční na Motokárové dráze v Písku.

Čtvrteční akce ale nebude věnována pouze kartingu. Díky širokému portfoliu aktivit českokrumlovského automotoklubu, pořadatele blížící se Rallye Český Krumlov, si všichni příchozí vyzkouší další disciplíny s mnohaletou tradicí – bezmotorové sporty bude prezentovat široká klubová základna minikár a také rádiem řízených RC modelů.

Nedílnou součástí motoristického odpoledne se stane ukázka všech složek Integrovaného záchranného systému. Svou techniku v areálu ÚAMK (ulice Karoliny Světlé, naproti pivovaru Budějovický Budvar) předvedou profesionální hasiči z krajského města, jihočeští záchranáři přivezou sanitku včetně veškerého zdravotnického vybavení a dopravní policisté dětem ukážou, jak se radarem měří rychlost. Zajímavý program zaměřený na bezpečnost silničního provozu bude mít ve spolupráci s Ústředním automotoklubem České republiky připraven BESIP.

Autoři | Foto Jaroslav Červ

Štítky Ústřední automotoklub České republiky, České Budějovice, Česko, Český Krumlov, Budějovický Budvar, BESIP, Karolina Světlá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kartingová akademie ÚAMK pokračuje o velikonočních prázdninách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.