Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SOUTĚŽ: Metropol opět provoní orchideje. A výstavu zpestří živé exponáty

Více než tisícovka rostlinných exponátů je od pátku 24. března do neděle 2. dubna k vidění i k mání v českobudějovickém Metropolu. Ten totiž hostí tradiční výstavu orchidejí, kterou zpestřila živá expozice z protivínské Krokodýlí Zoo. Metropol tak všechny opět po roce zve na další výlet do říše kvetoucích rostlin a exotického hmyzu a plazů.

S příchodem jara uspořádal českobudějovický Metropol spolu s Orchidea klubem České Budějovice a dalšími partnery tradiční prodejní výstavu orchidejí, která se letos koná již po dvanácté. Na výstavě v Metropolu bude k vidění šest desítek druhů botanických orchidejí a čtyřicet druhů nejnovějších komerčních holandských hybridů. Zároveň návštěvníci výstavy uvidí na padesát druhů kaktusů a sukulentních rostlin. Celkem bude vystaveno více než jedna tisícovka rostlinných exponátů, z nichž většina bude na prodej.

Také v letošním roce jsou součástí výstavy exponáty z protivínské Krokodýlí Zoo.Tentokrát si návštěvníci budou moci prohlédnout kajmana brýlového a krokodýla siamského. Expozice bude navíc obohacena také o tropické ptactvo," prozradil ředitel českobudějovického Metropolu Petr Holba.

Výlet do světa jedinečných rostlin a poznávání jejich mimořádné krásy zájemci mají možnost od pátku 24. března do neděle 2. dubna v Metropolu v Českých Budějovicích, v prostorách I. respiria a Kruhového sálu. Otevřeno je denně od 9 do 18 hodin. Vstupné činí 60 korun, pro děti 40 korun.

Soutěž o vstupenky na výstavu orchidejí  (24. 3. – 2. 4.)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou dva čtenáři vyhrát vstupenku na prodejní výstavu orchidejí. K účasti stačí prostřednictvím formuláře do soboty 25. března do 16. hodiny zodpovědět následující otázku a pak už jen čekat na slosování. 

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.  

SOUTĚŽ SKONČILA!

Na výstavě v Metropolu je k vidění šedesát druhů botanických orchidejí. Správně je tedy odpověď A.

Vstupenky na výstavu orchidejí vyhráli Jaroslav Kraus a Alena Jarošová. Blahopřejeme!   

Výstava orchidejí v Metropolu

Čtvrtek, 23. března 2017, 20:45

Výstava orchidejí v Metropolu
Výstava orchidejí v Metropolu

Štítky výstava, vstavačovité, exponát, soutěž, Dům kultury Metropol, rostliny, vstupenka, České Budějovice, Jaroslav Kraus, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Metropol opět provoní orchideje. A výstavu zpestří živé exponáty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.