Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

POČASÍ S ALEŠEM: Silný vítr bude trápit i v úterý

Studená fronta bude ovlivňovat počasí v závěru letošního roku. Trápit nás bude nejenom vítr, ale také chladný a vlhký vzduch od severozápadu.

Zpočátku noci bylo na jihu Čech zataženo, místy nás trápily dešťové přeháňky, které ve vyšších polohách přecházely ve sněhové. Postupem noci se oblačnost protrhávala. Teploty se pohybovaly kolem nuly, maximem byly dva stupně Celsia.

Přestože i v noci neustal silný vítr, během úterního dne bude jeho rychlost narůstat. Pohybovat se bude kolem 8 až 12 metrů za sekundu, v nárazech dosáhne až 20 metrů za sekundu. Foukat bude od západu až severozápadu.

Úterý nabídne oblačno až zataženo, očekávat se dají v průběhu dne na celém území jižních Čech občasné dešťové přeháňky. Pouze v polohách vyšších než 600 metrů půjde o srážky smíšené nebo sněhové. Teploty čekejte od 3 do 6 stupňů Celsia.

Pokud si chcete před koncem roku zpříjemnit den a máte třeba volno, určitě se podívejte do našeho kulturního přehledu, kde naleznete dostatek akcí, které se dají v následujících dnech navštívit.

Autoři

Štítky Česko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POČASÍ S ALEŠEM: Silný vítr bude trápit i v úterý  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.