Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeský kraj ocenil jihočeskou policii za hlídání bezpečnosti na silnicích

Dlouholetou účinnou pomoc s hlídáním bezpečnosti na silnicích ocenil v pondělí Jihočeský kraj věcnými dary. Za kontrolu přetížení kamionů a dodržování takzvaných sociálních předpisů dostala Policie České republiky technické vybavení v hodnotě 285 tisíc korun. Videokamery a specializovaný hardware a software, který pomůže ještě účinněji chránit bezpečí na silnicích, převzal z rukou hejtmana Jiřího Zimoly ředitel jihočeské krajské policie Luděk Procházka.

„Smyslem daru je poděkování našim policistům za kontrolu přetížených kamionů. Ty ničí silnice, do jejichž oprav kraj investoval nemalé prostředky,“ uvedl hejtman Zimola s tím, že kamiony váží víc, než by měly v alarmujících čtyřiceti procentech případů. Dary pro polici byly pořízeny z pokut, vybraných od neukázněných přepravců.

Dar Jihočeského kraje využijí policisté k účinnějšímu hlídání bezpečnosti na komunikacích. „Toto vybavení je natolik potřebné, že bychom je dříve či později zakoupili sami, ale díky Jihočeskému kraji může sloužit k zajištění bezpečnosti na silnicích daleko dříve,“ uvedl ředitel jihočeské policie Luděk Procházka. Pro příklad uvedl, že dary významně pomohou zejména dopravní policii při kontrole tzv. sociálních předpisů. „Pomocí speciálního softwaru budou policisté moci z digitální karty řidiče okamžitě zjistit, zda dodržel povinnou bezpečnostní přestávku,“ řekl pro příklad Procházka. Pořádková a kriminální služba využije nové kamery při extremistických akcích a diváckém násilí. „Na příští týden je na Táborsku plánováno utkání s ostravským Baníkem, takže nevylučuji, že tento dar bude využit již při něm,“ doplnil ředitel krajské policie.

Jihočeský kraj ocenil za ochranu bezpečnosti na silnicích již dříve také jihočeské celníky. Těm věnoval v roce 2016 tablety, notebooky, tiskárny a dalekohledy v hodnotě 350 tisíc korun a o dva roky dříve měřidla délky a výšky nákladů či vyrovnávací rohože ke kontrolním vahám v celkové ceně 100 tisíc korun.   

Autoři

Štítky silnice, Jihočeský kraj, policie, Luděk Procházka, Jiří Zimola, Policie České republiky, software

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lojza Chytrak

Za to, že vybrali pro kraj typnul bych tak cca 3 mega, dostali zpet dary za 300 litru..

Čtvrtek, 29. září 2016, 20:21Odpovědět

Jan Řehoř Husinecký

Jééééé, to je náhoda, že to hejtmanovi vyšlo zrovna před volbama. Zviditelnit se za každou cenu, jako předchozí volební období.

Čtvrtek, 29. září 2016, 10:04Odpovědět

Jihočeský kraj ocenil jihočeskou policii za hlídání bezpečnosti na silnicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.