Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jednoho obyvatele připadá zhruba čtyři až pět hlodavců. Budějce se pustily do deratizace

Už od září provádí firma DERADEZ podzimní etapu deratizace na veřejných prostranstvích a městských pozemcích. Hubení škůdců a potkanů bude probíhat až do letošního 30. listopadu. Podle spotřebovaných návnad odhaduje deratizační firma, že se na území města vyskytuje čtyři až pět hlodavců na jednoho obyvatele, což je asi 400 000. „Celkové předpokládané množství kladených návnad v podzimní etapě deratizace je asi 290 kilogramů,“ dodává náměstek Petr Podhola.

„Loni na podzim byla na Pražském předměstí vyzkoušena nová doplňková metoda deratizace, která se osvědčila a letos bude použita také v jiných částech města jako doplnění plošné deratizace. Jedná se o hubení hlodavců Rodenatorem. Tato metoda je doprovázena zvukovými efekty připomínající střelbu, proto musí být předem upozorněna městská policie. Jedinečnost Rodenatoru je v tom, že dokáže jednoduše a rychle eliminovat konkrétního škůdce včetně likvidace rozsáhlého systému vybudovaných nor, a to vše bez pomoci toxických látek. Princip spočívá v aplikaci kalibrované směsi kyslíku a propan-butanu přímo do podzemních chodeb, kde pomocí samostatného zápalného systému dojde k zapálení směsi plynů a následně k detonaci. Rázová vlna efektivně likviduje škůdce a v daném okamžiku nevratně destruuje danou část podzemního systému chodeb. To přispívá k prevenci případného dalšího zamoření půdy a osídlení starých nor. Celý proces pomocí Rodenatoru nevykazuje žádné vedlejší účinky,“ popisuje náměstek primátora Petr Podhola.

Autoři | Foto upload.wikimedia.org

Štítky deratizace, hlodavci, škůdce, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jednoho obyvatele připadá zhruba čtyři až pět hlodavců. Budějce se pustily do deratizace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.