Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie posílila na jihu Čech hlídky na Vltavě

Šesti čluny posílila jihočeská policie svůj stav na Vltavě. Slibuje si od toho větší bezpečnost v sezoně i mimo ni. Stroje budou také pomáhat při hledání pohřešovaných, případně utonulých osob. Vodáci a uživatelé plavidel se musí připravit na častější kontroly.

Každý řidič motorového plavidla musí být proškolený, to znamená, že má oprávnění vůdce malého plavidla. Používat alkohol nesmí řidič plavidla, ale ani jeho strojník nebo lodník. Oprávnění nemusí mít uživatel lodi, který si ji půjčil v půjčovně, která ho proškolí a v zásadě na sebe bere zodpovědnost.

Policie provádí kontroly na vodním toku Vltavy, svá stanoviště má v Českých Budějovicích, Hluboké nad Vltavou a Týně nad Vltavou, na Písecku pak ve Zvíkovském podhradí a na Lipensku přímo v Lipně nad Vltavou a Horní Plané. K tomuto účelu jsou proškoleny dvě desítky policistů.

Nové čluny Alunautic LC 7,5 Cat mají celkovou délku sedm metrů, váží jeden a půl tuny a mají výkon 147 kilowatt. Policie využívá tři kajutované čluny a tři nízkoponorové. Vlastní čluny má pak zásahová jednotka, která je používá v součinnosti s jihočeskou policií při mimořádných událostech. 

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, Vltava, Česko, České Budějovice, Týn nad Vltavou, okres Písek, Lipno nad Vltavou, Horní Planá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie posílila na jihu Čech hlídky na Vltavě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.