Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hvězdárna uprostřed prázdnin zavřela

Z důvodu plánovaných nutných oprav bude Hvězdárna a planetárium České Budějovice pro veřejnost uzavřena. A to od 18. července až do 24. srpna. Poté se provoz vrátí do zajetých kolejí. Hvězdárna Kleť má přes prázdniny otevřeno denně kromě pondělků.

V pondělí se začalo s malováním kopule planetária a nadále se bude pokračovat v údržbářských pracích, které zaberou více jak měsíc. Hvězdárna se pak vrátí k prázdninovému programu, jehož hlavní náplní je pozorování Slunce.

Dále bude možné zhlédnout výstavu historických vyobrazení zemětřesení a vln tsunami ze sbírky grafika Jana T. Kozáka, vědeckého pracovníka Geofyzikálního ústavu AV ČR, v.v.i. v Praze. Anebo se více dozvědět o osobnostech budějcké historie, po nichž jsou pojmenované planetky objevené na Kleti v rámci exteriérové výstavy na plotě.

Na Kleti se zájemci mohou seznámit s výzkumným programem observatoře, včetně výsledků (objevy planetek a komet, pozorování blízkozemních asteroidů), prohlédnout si stálou výstavu astronomických fotografií a shlédnout v projekci sluneční skvrny. 

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky hvězdárna, Kleť, Planetárium Praha, výstava, České Budějovice, Geofyzikální ústav Akademie věd České republiky, Slunce, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hvězdárna uprostřed prázdnin zavřela  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.