Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na vozík pro Barču Sedláčkovou se povedlo vybrat přes 150 tisíc korun!

Jedeme na prázdniny. Tak zněl název akce, kterou uspořádalo radio Kiss Jižní Čechy ve spolupráci se svými partnery pro Barunku Sedláčkovou. Čtrnáctiletá dívka sice trpí neuropatií, ale známá je spíš díky svému nadání malovat pusou. Ve Sportovně relaxačním areálu Hluboká nad Vltavou se pro ni minulou sobotu vybíraly peníze na nový invalidní vozík.

Barča Sedláčková, studentka Základní školy Matice školské, není pro čtenáře Budějcké Drbny neznámou dívkou. Už na konci předloňského roku se pomáhalo s kapelou The Greens v projektu Vánoční pusa, kdy se povedlo vybrat 70 tisíc, o rok později, tedy během uplynulých Vánoc, spustila skupina dlouhodobý projekt Vyletí rybka, přes který shání peníze na její léčbu kmenovými buňkami.

ČTĚTE TAKÉ: The Greens opět pomáhají. Chtějí vybrat na léčbu kmenovými buňkami 300 tisíc korun

Ruku k dílu přidala i rozhlasová stanice Kiss Jižní Čechy, jež se svými partnery minulý týden uspořádala akci Jedeme na prázdniny. Během odpoledne se v Hluboké nad Vltavou grilovalo, soutěžilo, ochutnávalo a v neposlední řadě i bavilo, protože zde vystoupil například zpěvák Lipo. Veškerý výtěžek putoval právě pro Barču Sedláčkovou na nákup nového invalidního vozíku.

Počasí akci přálo až moc! Bylo velké teplo a možná někteří zavítali k vodě (ačkoliv té se mohli také dočkat, jelikož pár kapek během dne spadlo). I přesto se ale podařilo vybrat úctyhodnou částku - více než 150 tisíc korun! Teď bude moci Barča přetavit svůj obrovský optimismus v alespoň částečný pohyb na chodbách základní školy, kam se po letních prázdninách za spolužáky vrátí. 

Pomoci se však dá stále. Stačí navštívit webové stránky pusopis.cz, vyletirybka.cz nebo přispět přímo na číslo účtu: 117751713/0300.

Štítky Jihočeský kraj, Hluboká nad Vltavou, Drbna.cz, vozík, Vánoce, peníze, rozhlas, invalidní vozík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na vozík pro Barču Sedláčkovou se povedlo vybrat přes 150 tisíc korun!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.