Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cenu města za rok 2015 dostal budějcký fotograf Milan Binder

Do konce května mohli obyvatelé Budějc navrhovat kandidáty na ocenění města za mimořádný počin. Do nejužšího výběru se dostal Daniel Kovář, českobudějovický archivář a historik či ochotnický spolek J. K. Tyl za pořádání Budějcké Thálie. Cenu nakonec dostane fotograf a patriot Milan Binder, který minulý rok například představil vlastní kulaté známky k příležitosti výročí založení města.

„Ocenění se uděluje za významný a mimořádný počin, což se panu Binderovi loni, kdy jsme si připomínali 750 let od založení města, podařilo hned několikrát. Zmíním například několik výstav, vydání knih a dokonce i vlastní kulaté známky k založení města, kterou vysoce oceňují i sběratelé i patrioti, tiskových a pamětních listů i kalendáře,“ shrnuje primátor Jiří Svoboda. Oceněný autor i v červenci chystá exteriérovou výstavu Když století městem proletí na náměstí Přemysla Otakara II.

„Jsem moc šťastný a opravdu hrdý, protože jen málo lidí se může tímto titulem pochlubit,“ uvedl bezprostředně po udělení ocenění Milan Binder. Minulý rok získali významné ocenění Josef Pleskot, Norbert Schmidt a bratři Prokešovi za obnovu kostela Svaté Rodiny. Vítěz získává vždy finanční odměnu a bude zapsán do pamětní knihy města.

Štítky Milan Binder, ocenění, fotograf, Daniel Kovář, České Budějovice, Jiří Svoboda, Josef Pleskot, Norbert Schmidt, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cenu města za rok 2015 dostal budějcký fotograf Milan Binder  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.