Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chátrající objekt školní jídelny zmizí. Na jeho místě vyroste Administrativní centrum PIANO

Devět let uplynulo od koupě pozemku k poklepání na základní kámen budovy. Nyní už výstavbě nového Administrativního centra PIANO nic nebrání. Hotovo by mělo být u křižovatky ulic Mánesova a Lidická, na místě bývalé školní jídelny ZŠ Matice školské, na jaře roku 2018.

Významná investice vyjde přibližně na 300 milionů korun. V pěti nadzemních podlaží by mělo vzniknout 7660 metrů čtverečních kanceláří, 1200 metrů čtverečních obchodních ploch a 250 metrů čtverečních skladovacích ploch. Dvě podzemní podlaží nabídnou 112 parkovacích míst.

„Pozemek jsme zakoupili již v roce 2007. Nečekali jsme, že nám potrvá dlouhých devět let, než poklepeme na základní kámen Administrativního centra PIANO. Doba je to dlouhá, ale dokázali jsme ji využít k tomu, aby se projekt po diskusích s městem, obyvateli okolních bytů i různými dalšími institucemi propracoval do detailů,“ řekl Michal Záveský, šéf projektu.

Architektonické řešení, které přinesla skupina CMC architects, nabízí nezaměnitelný vzhled, dynamiku, harmonii a odpovídá úrovni lokality. Přední část budovy bude představovat klávesy koncertního křídla, případně bude připomínat písmeno „W“. „Vyprojektovali jsme objekt, který, myslím, bude přínosný architektonicky i funkčně nejen nejbližšímu okolí, ale i městu,“ doplnil Záveský.

Pokud půjde vše podle plánu, od koupě pozemku až do přestřihávání pásky uteče jedenáct let. „Dialog kolem tohoto projektu byl dlouhý, hluboký a někdy rozporuplný. Na druhou stranu musím říct, že jsem přesvědčen o tom, že tady vznikne nová krásná dominanta Českých Budějovic a věřím, že i ti, kteří pochybovali, nakonec budou spokojeni a uznají její přínos,“ zmínil Vladislav Veselý, předseda představenstva skupiny Expandia, která za projektem stojí.

Dodavatelem stavby je společnost Metrostav. Kostra stavby by měla být hotova příští léto, v plné kráse bude Administrativní centrum PIANO k vidění na jaře 2018. Stavba budovy by neměla přinést další dopravní zátěž ani komplikace pro parkující v okolí. 

Foto Jan Luxík

Štítky projekt, metr čtvereční, Metrostav, školní jídelna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chátrající objekt školní jídelny zmizí. Na jeho místě vyroste Administrativní centrum PIANO  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.