Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lidé v Táboře se dočkají nových rozvodů tepla

Necelých 600 bytů a nebytových prostor na Ústeckém předměstí v Táboře by mohlo v budoucnu ušetřit za teplo a teplou vodu. Společnost BYTES podepsala s firmou EVČ ze skupiny ČEZ ESCO důležitou smlouvu za 14,4 milionu korun o rozsáhlé rekonstrukci rozvodů.

Déle než rok trvající náročné výběrové řízení skončilo už v dubnu. Až do poloviny května se ale mohly firmy, usilující o jednu z významných jihočeských zakázek, odvolat. Smlouva byla proto podepsána až 17. května 2016.

Rekonstrukce byla plánovaná dlouhodobě, cílem je samozřejmě maximálně snížit energetické ztráty na trase, které zbytečně zatěžovaly naše peněženky,“ zdůvodnil nové plány jednatel společnosti Bytes Ondřej Semerák.

Lidé by podle něj měli významnou úsporu zaznamenat už letos. Tendru na dodavatele se zúčastnilo hned 11 firem z celé České republiky. Vítězná, cenově nejnižší nabídka přitom byla oproti projektovanému rozpočtu o téměř 50 procent nižší. Podala ji firma EVČ patřící do Skupiny ČEZ ESCO.

Naší výhodou je, že působíme v celé České republice. Podobnou zakázku jsme např. nedávno dokončili ve Vlašimi, takže máme potřebné zkušenosti a vybavení a můžeme si dovolit garantovat nízkou cenu i při vysoké kvalitě dodávky,“ vysvětluje její generální ředitel Marek Tabašek.

Práce v Táboře jsou v plném proudu a v  dotčených ulicích budou muset lidé dočasně počítat s výkopy a omezeními při parkování, dodavatelská firma ale předpokládá, že hlavní část prací zvládne v plánovaném termínu to je do konce měsíce srpna, kdy v září budou probíhat dokončovací terénní úpravy.

Maximálně se soustředíme na přípravu akce tak, abychom na místě omezili zbytečné prostoje, což je v zájmu nás i občanů,“ upřesňuje Marek Tabašek.

Současné čtyřtrubkové nedokonale izolované rozvody nahradí společnost EVČ dvoutrubkovými s výrazně vylepšenými izolačními vlastnostmi. V plánu je výměna necelých 800 metrů potrubní trasy. Přibude zde také 18 domovních předávacích stanic. Novinkou je i osazení připojených domů venkovními teplotními čidly, která budou schopna regulovat dodávky tepla dle aktuálních klimatických podmínek. I tato úprava by měla sloužit k úspoře tepla.

Celkové dokončení předmětu plnění bude po ukončení komplexních zkoušek v období, kdy bude v závislosti na počasí zajištěn dostatečně velký odběr tepla.   

Foto upload.wikimedia.org

Štítky teplo, rozvod, Tábor, Česko, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Táboře se dočkají nových rozvodů tepla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.