Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Českem se přeženou silné bouřky a děšť. Nejvíce na jihu Čech napršelo zatím ve Vimperku

Od čtvrtečních třinácti hodin platí výstraha silných bouřek, které se střídavě přeženou přes Česko. Nebezpečí vyhlásil Český hydrometeorologický ústav do pátečních osmi hodin ráno. Podle Svatavy Křivancové z ČHMÚ se zatím Budějcím bouřky vyhnou, ale nedá se vyloučit, že ještě v noci přijdou. Na základě čerstvých informací ve čtvrtek nejvíce napršelo zatím ve Vimperku, kde odpoledne spadlo 31 milimetrů srážek.

„Neočekáváme žádné komplikace na řekách, jedině rozliv malých lokálních potoků,“ informuje o situaci na vodních tocích hydrometeorolog Tomáš Vlasák. Během dne a noci se mají srážky objevovat směrem od východu. Místy se vyskytne přívalový déšť, který nebude mít dlouhého trvání.

„Pravděpodobnější jsou na jihu Čech krátkodobé srážky. Bouřky se zatím přes kraj na některých místech jen rychle přehnaly,“ informovala meteoroložka Svatava Křivancová. Silně bouřka udeřila odpoledne na Borové Ladě nebo v Lenoře, tam napadlo 10 milimetrů srážek. Hromy a blesky přechodně létaly i v Třeboni, kde spadlo 13 milimetrů. Silné krupobití podobné předešlým dnům by se mělo jižním Čechám vyhnout, i tak raději vycházejte ven s deštníkem po ruce.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Česko, bouřka, Vimperk, Český hydrometeorologický ústav, České Budějovice, Borová Lada, Lenora, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českem se přeženou silné bouřky a děšť. Nejvíce na jihu Čech napršelo zatím ve Vimperku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.