Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Město zvažuje, jak dál provozovat vodohospodářský systém

Vedení Českých Budějovic zvažuje, zda má město samo provozovat vodohospodářskou infrastrukturu, nebo hledat nájemce. Pokud bude infrastrukturu dál pronajímat, očekává město příjmy desítek milionů korun ročně. Vodohospodářský systém je majetkem města, až do konce roku 2018 ho podle platné smlouvy provozuje firma ČEVAK.

Jednou z možností je podle něj to, že město bude tuto infrastrukturu provozovat samo. Jde o provoz a údržbu veškeré kanalizace, vodovodních trubek, ale například i kašen a pítek. Podle hrubého odhadu náměstka primátora Petra Podholy jde o zakázku v řádech desítek milionů korun.

„Je možné, že najdeme jinou společnost nebo bude vše dále provozovat ČEVAK. Rozhodneme na základě aktuálních analýz,“ uvedl Podhola. Magistrát podle něj vypíše koncesní výběrové řízení. „Historicky se jedná o největší zakázku, kterou město v tomto směru vypíše,“ řekl.

Město si kvůli výběrovému řízení a zpracování podkladů najalo externí poradenskou firmu.

Na území Českých Budějovic existuje stoková kanalizace o celkové délce, která přesahuje 311 kilometrů, je na ní napojeno více než 93 tisíc obyvatel. Kanalizační síť začala vznikat v roce 1872, postupně byla budována a obnovována.

Zdroj ČTK

Štítky České Budějovice, ČEVAK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Město zvažuje, jak dál provozovat vodohospodářský systém  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.